Johnny English [2003]


Şu anda İngiltere'nin en güvenli bölgesine girmek üzeresiniz


Belki de canlandırdığı bir karakterin şöhreti, kendi şöhretinden önde giden nadir oyunculardan biridir Rowan Atkinson. Gerçekten de Mr. Bean karakterinin şöhreti Rowan Atkinson'un şöhretinden çok çok önde gitmektedir. Hiç konuşmadan sadece mimik ve garip surat hareketleriyle seyirciyi güldürebilen nadir karakterlerden biridir. İşten alın bu Mr. Bean karakterini, bir ajan filmine koyun. Sonra da oturun gülme krizi geçirin.

Gelelim filmin konusuna, "İngiltere'nin tüm gizli servis ajanları, teşkilatta yer alan bir arkadaşlarının cenaze töreni için bir araya toplanmışlar. Ancak bu cenaze törenine yapılan bir saldırı sonucunda tüm gizli servis ajanları, biri hariç, öldürülmüş durumdadır. Geriye kalan tek kişi olan Johnny English'in ( Rowan Atkinson ) omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklenmiş durumdadır. Zira İngiltere'nin simgesi olan Kraliyet mücevherleri çalınmış durumdadır.Asistanı Bough ( Ben Miller ) ile paha biçilmez kraliyet mücevherlerinin çalınmasını araştıran Johnny English'in şüpheli listesinin en başında Fransız işadamı Pascal Sauvage ( John Malkovich ) ve mücevher restorasyonu yapan Lorna Campbell ( Natalie Imbruglia ) yer almaktadır. Üstlendiği bu görevden mutlaka başarı ile çıkmak zorunda olan Johnny English ulusunun simgesi olan bu mücevherlerin bulunması yolunda, tehlikeli ve bir o kadar da komik bir maceraya atılmak zorundadır."

Konu olarak klasik bir ajan filmi diyebiliriz Ancak filmde John Malkovich ve özellikle Rowan Atkinson oyunculukları ile göz dolduruyorlar. Gerçekten de filmi baştan sonra kadar hem de hiç sıkılmadan sürekli olarak gülerek izliyorsunuz.

Sonuç olarak komedi filmlerini seviyorsanız, ailecek neşeyle ve sıkılmadan vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.


Johnny English (2003) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder