Jack The Giant Slayer - Dev Avcısı Jack [2013]


Devler ülkesinde heyecan verici bir maceraya atılmaya ne dersiniz...

Son zamanlarda pek çok çocuk masalı farklı kurgularla beyazperdeye uyarlanmaya başladı. "Pamuk Prenses ve Avcı", "Hansel ve Gretel" ve "Dev Avcısı Jack" bu tarz filmlere örnek olarak verilebilir.

Genç bir çiftlik işçisi olan Jack ( Nicholas Hoult ), yanlışlıkla eline geçirmiş olduğu sihirli fasulyelerin köklenmesine neden olur. Bu sihirli fasulyeler ise devler ülkesi ile bizim dünyamız arasında bir geçit görevi görmektedir. Uzun zaman önce ortadan kaybolmuş olan devler, asırlar sonra ilk kez dünya üzerinde serbestçe gezinebilecekler ve bir zamanlar insanlar tarafından ele geçirilmiş olan topraklarını geri alabileceklerdir. Jack ise fasulyelerin köklenmesi ile kaçırılmış olan prensesi ( Elenor Tomlinson ) kurtarabilmek için hiç düşünmeden devler ülkesine gidecektir. Jack, devler ülkesinde sadece efsanelerde var olduğunu sandığı devlerle yüzleşecek ve prensesi kurtarabilmek için türlü zorluğa göğüs germek zorunda kalacaktır.
Son bir kaç yıl içerisinde vizyona girmiş olan tüm masal uyarlaması filmleri izlemiş biri olarak en çok bu filmden zevk aldım diyebilirim. Masalın filme uyarlanması, mekan tasarımları ve seçilmiş olan oyuncuların karakterlere yakışması bakamından son derce başarılı bir film ile karşı karşıyayız. Tüm bunların üzerine bol aksiyonu, bitmek bilmeyen temposu ve fazla uzunca sayılmayacak izleme süresi ile izleyiciyi sıkmadan gayet güzel zaman geçirmesini sağlayan başarılı bir fantastik film olmuş diyebilirim. Görsel efektler bakımından özellikle devlerin beyazperdeye aktarılması bakımından bazı eksiklikleri olsa da bu durum filmden aldığım zevki hiç düşürmedi. Ayrıca her ne kadar masal uyarlaması olsa da bol aksiyonu ve zaman zaman içerdiği şiddet unsuru ile 13 yaş üzeri seyirci kitlesi ( aile eşliğinde olduğunu da hatırlatmak isterim ) için uygun olan bir film. Bu sebeple belki küçük çocuğunuz varsa beraber izleyemeyebilirsiniz. 

Sonuç olarak evde canınız sıkıldığında ne izlesem acaba dediğinizde eğer bu filmi izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim.

Jack the Giant Slayer (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder