Immortals - Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı


Kral Hyperion ve Theseus'un hikayesinin anlatıldığı başarılı bir film
                                                                                                                             
Yunan mitolojisi sahip olduğu binlerce farklı hikayesi ile bu zamana kadar pek çok fantastik filme konu olmuştur. 300 Spartalı filmleri, Titanların Savaşı, Titanların Öfkesi ve Percy Jackson filmleri bir çırpıda aklıma gelen filmlerdendir. Aynı konudan ilham almış olan "Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı" filminde ise Yunan mitolojisinde yer alan Theseus'un hikayesi anlatılmaktadır.

Filmin konusunda kısaca bahsetmek gerekirse; Merhametsiz, kana susamış Kral Hyperion ( Mickey Rouke ) ölüm kusan ordusu Heraklion ile Yunanistan'ın her köşesini yakıp yıkmakta ve yüzyıllardır kayıp olan Epirus'un yayını aramaktadır. Zira savaş tanrısı Ares tarafından yapılmış olan Epirus'un yayı, Tartarus'ta ( Antik Yunanda Underworld'de yer alan hapishane ) kitli olan Titanları hücrelerinden çıkarabilecek tek silahtır. Kral Hyperion, Titanları serbest bırakarak tüm Yunan tanrılarını öldürmek ve sonrasında Dünyanın hakimi olmayı amaçlamaktadır. Kral bu amaçla tüm Yunanistan'da taş taş üstünde bırakmaz. Hyperion'un istilası sırasında annesi öldürülen Theseus ( Henry Cavill ) artık annesinin intikamını almak için Kral Hyperion'un peşine düşmüştür.

Film, çekim tarzı, savaş sahnelerinin tasarlanması, pek çok bire bir dövüş esnasında slow motion tekniğinin kullanılması ve hikayenin anlatılışı bakımından 300 Spartalı filmi ile çok benzemektedir. Zira her iki filmin de yapımcılarının aynı olduğu düşünüldüğünde bu durum son derece normal görünmektedir. Bu açıdan bakılınca film, görsel efekt ve sesler bakımından gayet başarılı bir filmdir. Ancak savaş sahnelerinin tasarlanması üzerinde itinayla durulmuş olmasına rağmen, slow motion görüntülerde havaya "Tarantino" tarzı kan fışkırmasına rağmen savaş alanında özellikle yerde bir damla kan olmaması kabul edilebilir değildir. Benim için film bütünlüğünü bozan önemli eksikliklerden biridir. Ama bu duruma benim kadar da takılmayabilirsiniz.

Hikayenin anlatımı, bütünlüğü son derece iyi bir şekilde kurgulanmıştır. Fantastik unsurlarla aksiyon sahneleri gayet güzel harmanlanmıştır. Hikaye seyirciyi sıkmadan ilerlemekte ve başarılı denebilecek bir şekilde son bulmaktadır.

Ancak filmle ilgili söyleyebileceğim en önemli şey Mickey Rouke'nin muhteşem performansıdır. Sıradan olabilecek olan bir filmi alıp başka bir seviyeye taşıyan unsur kesinlikle Mickey Rouke'nin can verdiği Kral Hyperion karakteridir. Mickey Rouke'nin kötü adam rolünün hakkını verdiğini belirtmek isterim.

Sonuç olarak aksiyon ve fantastik unsurların başarılı bir şekilde harmanlandığı, son derece akıcı bir film olan Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı filmini boş bir vakitte izlemenizi tavsiye ederim.

Immortals (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder