Here Comes The Boom - Ağır Siklet [2012]


"Tek başıma ne yapabilirim ki ?" demeden inandığınız şeyler için savaşmaktan vazgeçmeyin
                                                                                           
Bazı şeyleri değiştirmek istiyorsak işe öncelikle kendimizden başlamalıyız. "Tek başıma ne yapabilirim ki ?" demeden inandığımız şeyler için savaşmalıyız.

Tamamen yukarıdaki ana fikirden hareketle çekilmiş, son derece eğlenceli bir film ile karşı karşıyayız. 

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; Scott Voss ( Kevin James ) hiç bir şeyi pek kafasına takmayan bir lise öğretmenidir. Okul eğitimi ile ilgili "burada öğrendikleriniz gerçek hayatta hiç bir işinize yaramayacak" düşüncesi yüzünden öğretmenlik mesleğinin gereklerini pek yerine getirmemektedir. Derslere geç kalmakta, derslerde pek bir şey anlatmamakta, sürekli oturmakta ve öğrencilerine kitaptan bir sayfa söyleyip okumalarını söylemektedir. Diğer yandan da para kazanmak için akşam kurslarında ( KPSS kursları gibi bir şey burada bahsetmek istediğim ) eğitmenlik yapmaktadır. Ancak öğretmenlik yaptığı lisede bütçe sıkıntısı yaşanması ve bazı öğretmen arkadaşlarının işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalması sebebiyle Scott, kolları sıvayacaktır. Akşam kursundaki öğrencilerinden biri boks eğitmenidir ve Scott da kolejdeyken güreş yapmış olmanın verdiği güvenle, para kazanmak amacıyla boks maçlarına çıkacaktır. Scott Voss'un okulu için yaptıkları herkese ilham kaynağı olur. Hemen hemen herkes değişir. Öğrencileri bile kendisini sevmeye ve bu sebeple derse katılım da artmaya başlar. Kendisi de dersleri daha aktif işlemeye ve öğrencileri ile ilgilenmeye başlar. Bu şekilde işler gittikçe iyi bir hal alır.


Film başlarda biraz sıkıcı gitse de olayların gelişmesi ve Kevin James'in boks maçlarına çıkması ile komedi tavan yapar. Tek bir kişinin yaktığı kıvılcımın büyüyerek koca bir ateşe dönüşmesi, bir kişinin herkese ilham kaynağı olabileceği dersi çok sağlam bir şekilde seyirciye verilmektedir. Klasikmiş gibi görünse de bence verilen dersler açısından son derece sağlam bir filmdir. Bu sağlam konu bir de iyi düşünülmüş komedi ile birleşince, ortaya adeta tadından yenmez bir film çıkmıştır. yine Kevin James'in eğlenceli kişiliği filme yansımıştır. Diğer taraftan filmde hemen hemen hiç argo denilebilecek diyalogların, bel altı ve cinsellik üzerine kurulu esprilerin bulunmaması, filmin en önemli artılarındandır. Bu sebeple rahatlıkla ailecek izleyebilirsiniz.

Salma Hayek'in oyunculuğunu pek beğenmesem de bu filmde oynadığı role yakıştığı düşüncesindeyim.

Sonuç olarak ailecek izleyebileceğiniz bir komedi filmi arıyorsanız, bu film sizin ve aileniz için iyi bir tercih olacaktır. İzlemenizi tavsiye ederim.

Here Comes the Boom (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder