Bird on a Wire - Teldeki Kuş [1990]


Biraz da geçmişe dönelim ve nostalji yapalım. Ne dersiniz !!
                                                                                                                               
Günümüz teknolojisi ile çekilmiş, görsel efektlerle süslenmiş filmlerden sıkıldıysanız, biraz nostalji yapmak istiyorsanız, başrollerinde Mel Gibson ve Goldie Hawn'ın oynadığı " Teldeki Kuş " filmi sizler için iyi bir tercih olacaktır düşüncesindeyim.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse: Rick Jarmin ( Mel Gibson ), Eugene Sorenson ( David Carradine ) ve Albert Diggs ( Bill Duke ) aleyhine tanıklık yapmış ve bu kişilerin uyuşturucu ticaretinden hapse girmesini sağlamıştır. Ancak bu tanıklık sebebiyle tüm hayatı alt üst olmuştur. Zira tanık koruma programına dahil edilen Rick, tamemen başka bir isimle başka bir hayat yaşamaya başlamıştır. Aradan 15 yıl geçmiştir. Ancak bir gün eski sevgilisi Marianne Graves ( Goldie Hawn ) ile karşılaşması yüzünden değişen hayatı yeniden değişmek zorunda kalacaktır. Tanınmış olması sebebiyle tanık koruma programındaki FBI ajanı ile temasa geçmeye çalışması ile işler karışacaktır. Çünkü Rick'in yerini sadece kendi görevli memuru bilmektedir. Ancak kendi memuruna ulaşamaması nedeniyle yerini bir başka memura açıklamak zorunda kalacak ve bu şekilde Sorenson ve Diggs, Rick'in yerini öğreneceklerdir. Sorenson ve Diggs, kendisini öldürmek için geldiklerinde Marianne sayesinde kaçacak olan Rick'in hayatı iyice allak bullak olacaktır.

Bu filmi kaç kere izledim bilmiyorum. Ancak zaman zaman sıkıldığımda veya televizyonda rastladığım oturup baştan sona izlediğim nadir filmlerden biridir. Her seferinde farklı bir zevk aldığım ve hiç bir zaman sıkılmadığım filmlerden biridir. Filmi bu kadar sevmemin başlıca nedeni büyük bir ihtimalle Mel Gibson ve Goldie Hawn'ın mükemmel uyumudur. Gerçekten de sinemada izlediğim en iyi çiftlerden birini oluşturmuşlardır. Diğer yandan hikayenin başarılı ilerleyişi, filmin temposunun ve heyecanlı anlatımının hiç bir zaman düşmemesi de filmin en önemli artıları arasındadır. Ayrıca filmin, akıllıca aralara sıkıştırılmış olan komedi unsuru da filmin izlenebilirliğini son derece arttırmıştır. 


Benim gibi otuzlu yaşlarda olan sinemaseverlerin bu filmi mutlaka izlemiş olduğunu tahmin ediyorum. Ancak yaşı biraz daha küçük olan genç sinemaseverlerin izlemeyi atlamış olabileceği bu filmi, bu zamana kadar izlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

Bird on a Wire (1990) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder