Funny People - Matrak Adamlar


Ne olursa olsun sağlığınızın kıymetini bilin..
                                                                                         
Ne kadar zengin ve ünlü olursanız olun, her şeyden önemli olan kesinlikle sağlıktır. Sağlığınız yerinde değilse ne kadar paranız olursa olsun veya ne kadar ünlü olursanız olun, bunların hiç bir önemi yoktur.

İşte Matrak Adamlar filmi de tamamen bu konu üzerinden hareketle çekilmiş bir filmdir. İsmine aldanmayın, film aslında komedi değil bir dram filmidir.

Neyse kısaca konusundan bahsedeyim. George Simmons (Adam Sandler) Hollywood dünyasının nimetlerinden sonuna dek yararlanan ünlü ve zengin bir oyuncudur. Ne var ki, etrafında gerçek bir dostu bulunmadığı gibi, ailesini de kendinden uzaklaştırmıştır. Bir gün ölümcül bir hastalığa (bir tür lösemi) yakalandığını öğrenir. Üstelik de kemoterapi/ radyoterapi aşamalarını aşmış, ilerlemiş bir hastalıktır. Bu durum onu alternatif tıbba yönlendirir. Hastalık George'un hayatında her şeyi altüst eder. Artık hiç bir şeyden zevk alamamakta, sürekli hayattaki hatalarını (özellikle de hayatının kadınını kendi hatası ile kaybetmesini) düşünmektedir. İşinde başarılı bir komedyenken, artık insanları güldürememektedir. Bunun üzerine stand up'larında kendisine metin yazarlığı yapması için Ira Wright ile anlaşır. Ira, George'un asistanı olarak çalışmaya başlar. Ira artık oldukça iyi kazanmakta, yaptığı işi sevmekte ve kendini George'un arkadaşı olarak görmeye başlamaktadır. Ancak huysuz, kaprisli ve sevmeyi beceremeyen George acaba aynı kanıda mıdır?

Ölmekte olmanın iyi yanlarından biri olarak, Laura (Leslie Mann) George'u görmeye gelir. Onu aldattığı için terk etmek zorunda olduğu için ondan nefret etmekteyken, ölüyor oluşuna dayanamaz ve ziyaret eder. Laura aslında hala George'u sevmektedir. Ne var ki artık evli ve iki çocuk annesidir. Ancak yine de bu ziyaretlerin devamı gelecektir. 

Matrak Adamlar; stand up gösterilerine gizlenmiş komedi unsuru taşıyan dram filmi diyebiliriz. Zira hayata dair, yaşanmamışlık/ yanlış yaşanmışlıklar, hatalar, sıkıntılar barındıran bence hüzünlü bir film. Bu sebeple hayatın kıymetinin bilinmesi için izlenmesi gerekir düşüncesindeyim.

Funny People (2009) on IMDb  

Fragman
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder