Adventureland - Yaz Aşkı [2009]


İşler kötü gidiyor diye düşünmeyin, her işte bir hayır vardır....

                                                                                   
Bazen her şey kötü gidiyor gibi görünse de bu zor durumlar sağlam dostlukların ve büyük aşkların doğmasını sağlayabilir.

Adventureland / Yaz Aşkı filmi de tam da bu konudan hareketle çekilen bir film.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan kısaca bahsedelim. 1987 yazıdır. James Brennan (Jesse Eisenberg) liseyi yeni bitirmiş, üniversiteye New York'da bulunan Columbia Üniversitesine gidecek olan ve yaz tatilinde Avrupa turu hayalleri kuran bir Amerikan gencidir. Ancak Alman birası, Fransız kızları, dünyaca ünlü müzeler hayalini kurarken, babasının işlerinin kötüye gittiğini öğrenir. Artık ailesi ne Avrupa turunun ne de New York'daki üniversite masraflarını ödeyebilecektir. Bu nedenle iş bulup, tüm yaz tatilinde çalışmak ve New York masraflarını çıkartmak istemektedir. Bulabileceği en kötü yerde, Adventureland isimli bir lunaparkta iş bulur. Her şey kötü gidiyor diye düşünürken yine Lunaparkta çalışan Emily Lewin'e (Kristen Stewart) aşık olur. Artık yaz tatili ve iş hayatı kendisine çok daha başka görünmektedir.

İdare eder bir hikayeye sahip olsa da maalesef bir şeylerin eksik olduğunu belirtmek isterim. Jesse Eisenberg, Kristen Stewart ve Ryan Reynolds gibi tanıdık oyuncu kadrosuyla iyi bir film yapılmak istenmiş. Ancak tam istenilen olamamış kanaatindeyim. Durgun başlayan, durgun devam eden, oldukça da sönük sona eren bir film olmuş. Durgun devam eden hikaye aralarına az da olsa heyecan eklenebilseymiş belki daha iyi bir film meydana gelebilirmiş. Ancak dediğim gibi maalesef olmamış. Gerçi film için kötü demek haksızlık olur ama iyi de diyebilmek pek de mümkün görünmüyor.

Kısaca izlemeseniz çok da bir şey kaybetmeyeceğiniz filmlerden biri. İzleyip izlememek tamamen size kalmış.

Adventureland (2009) on IMDb  
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder