Evil Dead - Kötü Ruh


1981 yılında çekilmiş, kült bir film haline gelen Evil Dead, 2013 yılında tekrar uyarlanarak karşımıza çıkıyor. Bilindiği üzere eski filmleri günümüze uyarlamak zor iş. Aslında kült bir korku filmin yaklaşık 30 yıl sonra gelişen teknoloji ile uyarlanması çok akıllıca bir fikir ve bu uyarlama eskisine göre çok çok başarılı. Bugüne kadar genç bir film izleyicisi olarak 1981 yapımı yani eski versiyonu izlememiştim ama merakıma dayanamadım tabi. Açtım izledim, kokladım 80' lerin havasını, Size tavsiyem eskiye hiç gitmeyin, merak da etmeyin. O dönemde yapılmış bir film için güzel olabilir ancak günümüzde izlemeye kalkarsanız 5 dakika bile dayanamazsınız. Yeni bir senaryo gibi eskiyle yeniyi kıyaslamadan değerlendirmenizde fayda var. Büyü, şeytani ruh, bol şiddet ve kan içeren korku filmlerinin inandırıcılığı ve niteliği, gelişen teknoloji ile doğru orantılı olduğu için 30 sene önceki bir filmle bu filmi kıyaslamanın ne kadar mantıksız olduğunu tahmin edersiniz.

Film, Mia adlı genç bir uyuşturucu bağımlısı, abisi David ve arkadaşları etrafından dönüyor. Mia' nın aşırı doz uygulayıp ölümden dönmesiyle, arkadaşları ve abisi durumun ciddiyetini farkediyor. Problemi Mia' yı ormanın içindeki bir barakada tutup, uyuşturucudan izole etmekle çözmeye çalışıyorlar. Bu arada abisi de geçmiş bir olay yüzünden araları bozuk olan kardeşi Mia ile ilişkilerini düzeltmeye çalışıyor. Tam düzeliyor derken korku filmlerinin klişeleşmiş olaylar zinciri başlıyor. Dahi arkadaşlardan biri evin bodrumunda insan derisiyle kaplı, kanla yazılmış bir kitap buluyor. Bu kitaptaki şifreleri çözdükten sonra ormandaki kötü ruhları harekete geçiriyor. Tabi bunun farkında değil her zamanki gibi. Şeytani ruhlar önce Mia' nın daha sonra tek tek diğer arkadaşların ruhlarını ele geçiriyor. Ruhunu teslim eden her kimse, önüne çıkan her şeyi kana bulayarak öldürmeye çalışıyor. Kötü ruhların Mia'dan diğer arkadaşlara geçme yöntemi belli değil. Üzerine kan kustuğu ya da elini ısırdığı insana bulaşabiliyor. Bulaştan sonra insanların geçirdiği değişim özellikle yüz modellemeleri etkileyici olmuş. Öldürme veya saldırma yöntemleri de yaratıcı diyebilirim. Bir sahnede elemanın suratına son sürat enjeksiyon iğnesi saplanıyor mesela. Bu, filmde görebileceğiniz en masum yöntemlerden birisi.

Konu olarak zayıf kalsa da filmin genelinde korkutmayı başarıyor Evil Dead. Bu da başlıca amacımız zaten. Filmde rahatsız olabileceğiniz kadar bol kan ve abartılı şiddet sahneleri var. Sonu ise bende tam bir hayal kırıklığı yarattı. Mantık sınırlarını zorlayan elektroşok sahnesinden sonra tam korkutamadık biraz daha korkutalım diye bitmek bilmeyen bir son hazırlamışlar. Yine de saf korku seven ve midesi sağlam olanlara tavsiye ediyorum. 
İyi seyirler.
Evil Dead (2013) on IMDb
 

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder