Escape Plan - Kaçış Planı [2014]


İki kurt oyuncudan sağlam bir aksiyon filmi.

Bu zamana kadar pek çok hapishane ve firar temalı film izlemişsinizdir. İşte bu tarz filmlere iyi bir örnek de 2014 yılının ocak ayında ülkemizde vizyona girmiş olan "Escape Plan - Kaçış Planı" filmdir.

Ray Breslin ( Sylvester Stallone ), hayatını, hapishanelerin güvenlik seviyelerini ve önlemlerini test ederek kazanmakta olan bir güvenlik uzmanıdır. Yaptığı iş icabı pek çok hapishaneye hükümlü olarak girmiş ve bu hapishanelerden firar etmeyi başarmıştır. Deneyimleri sonucunda da hapishane güvenliği ile ilgili bir kitap da yazmıştır. Bu kitapta üst düzey korumalı ve kaçması imkansız olan bir hapishane sistemi tasarlamıştır. Tüm bu ortamda anlaştığı son işte başı belaya girer. Zira Ray Breslin'in bulunduğu yeri iş arkadaşları ve hatta kendisi de dahil kimse bilmemektedir. Ayrıca girdiği hapishanede hükümlülerin dışarıdan birisiyle görüşmesi veya ziyarete gelme gibi uygulamalar da mümkün değildir. Ayrıca böyle bir hapishanenin varlığından kimsenin haberi de yoktur. Hapishane yönetiminin de tek amacı vardır; o da tüm herkesi ne pahasına olursa olsun içeride tutmaktır. Böyle bir ortamda Ray Breslin, kaçmak için Rottmayer ( Arnold Schwarzenegger ) ve Javed ( Faran Tahir ) isimli iki mahkumla iş birliği yapmak zorundadır.

Klasik bir hapishaneden firar filmi gibi görünse de konu olarak çok iyi yazılmış ve kurgulanmış bir film ile karşı karşıyayız. Gerçekten de hikayenin ilerleyişi, filmdeki sürprizler ve filmin sonu üzerinden çok kafa yorulmuş ve bu şekilde film meydana getirilmiş. Film, bitmeyen heyecanı ile sonuna kadar kendisini sıkılmadan izlettiriyor. Güzel tasarlanmış hikaye üzerine bir de iki yaşlı kurt oyuncunun iyi performansları ile son zamanlarda çekilmiş en iyi hapishane temalı film desem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Sonuç olarak başarılı hikayesi ve oyunculukları ile kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biridir.

Escape Plan (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder