Daredevil


Daredevil / Korkusuz karakteri, bu kez de bir televizyon dizisi ile karşımızda....
                                                                                 
"Daredevil", Türkçe'ye çevrilmiş hali ile "Korkusuz", Marvel evreninin önemli karakterlerinden biridir. Bu zamana kadar 2003 yılında başrollerinde Ben Affleck'in oynadığı sinema filmi ile izleme şansını yakaladığımız Daredevil, şimdi de bir televizyon dizisi ile biz izleyicilerle buluşmuştur.
2015 yılının Nisan ayında yayınlanmaya başlayan dizinin ilk sezonu toplam 13 bölümden oluşmaktadır. Bir aksilik olmazsa ikinci sezon ise 2016 Nisan'da yayınlanacaktır. Her bir bölüm yaklaşık olarak 55 dakikadan oluşmaktadır.
Dizinin konusundan bahsetmek gerekirse. Manhattan'ın Hell's Kitchen adlı mahallesinde büyüyen Matt Murdock küçüklüğünde geçirdiği bir kaza sonrasında görme yetisini yitirmiştir. Kör olduktan sonra eski boksör olan babası ringlere geri dönmüş, ancak şike yapması gerekirken yapmaması sonucunda öldürülmüştür. Artık Matt'in amacı babasının katilini ve bu olayın arkasında yer alanları bulmaktır. Bu uğurda Matt, büyüdüğünde başarılı bir avukat olmuştur. Her ne kadar görme yetisini yitirmiş olsa da diğer duyuları ( özellikle işitme duyusu ) aşırı şekilde gelişmiştir. Duyma yetisini artık bir radar olarak kullanabilen Matt, adeta görür gibi hareket edebilmektedir. Gündüzleri avukat olarak adalet peşinde koşan Matt, geceleri ise kötülerin yüreğine korku saçan korkusuz savaşçı Daredevil olarak mücadelesini sürdürmektedir.
Hikaye olarak, çizgi romanlara son derece bağlı kalınarak çekilen dizi, şimdiden pek çok izleyicinin beğenisini kazanmıştır. IMDb ve benzeri pek çok sitede yüksek puanlar alan dizi, çok büyük ihtimalle ikinci sezonu da garantilemiş durumdadır.
Marvel karakterleri ile ilgili pek çok sinema filmi çekilse de aylık yayınlanan çizgi romanlardan yapılan uyarlamaların televizyon dizilerine daha uygun olduğu görüşünü taşımaktayım. Bu şekilde, kahraman hikayelerinin derinlemesine bir şekilde izleyiciye aktarılabilmesi mümkün olacaktır. En fazla 150 dakikalık bir sinema filmi ile hikayenin derinlemesine anlatılması pek mümkün olmamaktadır. Bu yönüyle herhangi bir karakter üzerine dizi yapılması fikri son derece yerinde görünmektedir.
Diğer taraftan benim için Marvel evreninin Batman'i olması sebebiyle Daredevil'ın ayrı bir yeri vardır. Aslında işitme duyusu gelişmiş sıradan bir insan olması sebebiyle de seyircinin kendine daha yakın hissettiği bir karakter olması sebebiyle de televizyon dizisine uygun bir karakterdir.  
Diziden bahsederken Wilson Fisk / Kingpin karakterini canlandıran Vincent D'Onofrio'dan ayrıca bahsetmek isterim. Vincent D'Onofrio'nun rolünün hakkını verdiğini ve diziye ayrı bir hava kattığını belirtmeden geçemeyeceğim.
Sonuç olarak bu tarz dizilerden hoşlanıyorsanız, izlemenizi tavsiye ederim.
Dizinin Yaratıcısı           : Drew Goddard
İlk Bölüm Tarihi            : 10 Nisan 2015
Süre                                : 55 Dakika
IMDb Puanı                   : 9,1
Mazlum Puanı               : 8,5
Tür                                 : Aksiyon, Suç, Drama
Oyuncular                      : Charlie Cox - Matt Murdock rolünde
                                         Deborah Ann Woll - Karen Page rolünde
                                         Vincent D'Onofrio - Wilson Fisk rolünde
                                         Elden Henson - Foggy Nelson rolünde
                                         Vondie Curtis-Hall - Ben Urich rolünde
                                         Toby Leonard Moore - James Wesley rolünde

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder