The Flash 1.Sezon Değerlendirmesi


The Flash ilk sezon değerlendirmesi karşınızda, sağlam finali ile yeni sezonu iple çekiyoruz...

                                                                          
Öncelikle uyarmak isterim. Bu yazı, The Flash dizisinin ilk sezonunu izlemiş ve bitirmiş takipçilerimize yönelik olup yoğun şekilde spoiler ( sürprizbozan ) içermektedir. Bu sebeple diziyi henüz bitirmediyseniz veya henüz izlemeye başlamadıysanız yazımızı OKUMAMANIZI tavsiye ederim. Ancak dizi ile ilgili genel bilgilere ulaşmak için ilk yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İyisiyle kötüsüyle The Flash dizisinin ilk sezonunu 19 Mayıs 2015 günü yayınlanan final bölümüyle bitirmiş bulunmaktayız. The Flash dizisinin 23 bölümden oluşan bu ilk sezonunu aslında ikiye ayırıp yorumlamak daha doğru olacaktır düşüncesindeyim. Zira hemen hemen dizinin yaklaşık olarak on veya on birinci bölümüne kadar her bir bölüm birbirinden bağımsız hikayelerden oluştuğunu söylemeliyim. Tamam ana konu olarak Barry'nin, annesini öldüren kişiyi bulup, suçsuz yere hapis yatan babasını kurtarma çabası işlenmektedir. Ancak bu ana konunun altında, ilk bölümlerde Barry'nin Flash'a dönüşmesi ve sahip olduğu insanüstü gücünü geliştirme dönemi işlenirken, kendisi gibi Parçacık Hızlandırıcısı deneyi sonrasında etkilenmiş olan ve süper güçlere sahip olmuş, ancak bu süper güçlerini kötülük için kullanan meta-insanlara karşı mücadelesi anlatılmaktadır. Bu mücadele esnasında Barry'ye Caitlin, Cisco ve Dr. Harrison Wells yardımcı olmaktadır. Tabi babası gibi olan Joe West'i de unutmamak gerekir. Ancak sezonun ortasından itibaren Barry'nin annesi Nora'yı öldüren kişinin Reverse Flash / Zıt Flash olduğunun öğrenilmesinden itibaren dizide heyecan giderek hızlanmaktadır. Sezon finaline doğru Reverse Flash'ın Dr. Harrison Wells daha doğru ifadesiyle Dr. Wells'in görünümüne bürünmüş olan gelecekten gelen Eobard Thawne'ın olduğunun öğrenilmesi ile heyecan tavan yapmaktadır.

Burada Eobard Thawne'ın kim olduğunun biraz anlatılması gerekir herhalde. Eobard Thawne, 24.yüzyılda yaşayan ve aşırı derecede Flash hayranı olan sıradan bir insandır. Flash hayranlığı onda bir saplantıya dönüşmüştür. Geleceğin teknolojisi ile birlikte bir şekilde Flash'ın sahip olduğu güçlere kavuşmuştur. Zamanla kendisinin gerçek Flash olduğuna inanmaya başlamış ve Flash'ın en büyük düşmanlarından biri olmuştur. Tek amacı Flash'ı öldürüp onun yerine geçmektir. Bunu başarabilmek için zaman yolculuğu yapmış ve Barry'i daha çocukken öldürmeye çalışmıştır. Ancak Flash da geçmişe yolculuk yapmış ve kendisinin çocukluk halini Reverse Flash'tan kurtarmıştır. Hayatını Flash'a acı çektirmek için yaşamaya başlayan Eobard Thawne, Barry'nin annesi Nora'yı öldürmüş ve babası Henry'nin hapse girmesine sebep olmuştur. Bir şekilde gücünü kaybeden Eobard Thawne, geçmişte sıkışıp kalmış ve kendi zamanına dönmenin yollarını aramaya başlamıştır. Bu arayışı kendisini Dr. Wells'e kadar götürmüştür. Eobard Thawne, Dr. Wells'i öldürüp onun yerine geçmiştir. Bu andan itibaren Parçacık Hızlandırıcısı deneyini planlamış, Barry'nin Flash olmasını sağlamış ve Barry'nin güçlerini geliştirmesine yardımcı olmuştur. Ancak Eobard Thawne'nın tek amacı Barry'nin Speedforce ile bağlantıya geçmesini sağlamak, bir solucan deliğinin oluşturulmasını sağlamak ve kendi zamanına dönmektir.
Sezon finalinden hemen önce Eobard Thawne yakalanmış ve kendisi Parçacık Hızlandırıcısı'ndan dönüştürülerek yapılmış olan Hapishanede tutsak edilmiştir. Ancak Eobard Thawne'ın Barry'ye bir teklifi vardır. Eobard Thawne, zamanda nasıl geriye gidileceğini anlatması ve Barry'nin annesini kurtarabilmesi karşılığında kendisinin serbest bırakılması ve zamanda yolculuk yapmaya imkan tanıyan solucan deliğini kullanarak kendi zamanına geri dönmeyi teklif etmiştir. 15 yıl önceye dönmek ve zamanı değiştirmek riskli bir işlemdir. Ancak annesi ve babasının hayatını kurtarabilecek olmak ve yeniden bir aile olabilmenin hayali ile Barry, Eobard Thawne'nın bu teklifini kabul eder. Solucan deliği açılır ve Barry, annesinin öldürüldüğü zamana geri döner. Aslında bu anda tam bir paradoks yaşanmaktadır. Zira bu anda küçük Barry'i öldürmek için hazır olan Eobard Thawne, 24.yüzyıldan kendisinin çocukluk halini kurtarmak için zaman yolculuğu yapan Barry, Barry'nin çocukluk hali ve günümüzden geçmişe dönen Barry. Kısaca üç farklı Barry aynı anda aynı yerde bulunmaktadır. Ancak olaylara müdahil olmak üzereyken gelecekten gelen Flash, bizim zamanımızdan geçmişe dönen Flash'ı görür ve ona müdahil olmamasını belirtir. Annesinin hayatını kurtaramadan şimdiki zamana geri dönen Barry, Eobard Thawne'nın kendi zamanına dönmesini engeller. Aralarında yaşanan savaşı Eobard Thawne kazanmak üzereyken Eddie kendisini öldürür. Dolayısıyla  Eobard Thawne'nın atası olan Eddie'nin ölmesiyle Eobard Thawne da hiç dünyaya gelmemiş olur ve zamandan silinir. Bundan sonrasında ise kapatılan solucan deliği tekrar aktifleşir ve Eddie bu solucan deliğinde yok olur. Solucan deliğinin büyümesi ile bir karadelik meydana gelir ve tüm Central City yok olmak üzereyken Barry'de bu karadeliğe girer sezon burada biter.

İlk başlarda tam bir 13-17 yaş arası yeni nesile hitap eden gençlik dizisi olarak başlayan Flash dizisinin, zaman geçtikçe ve bölümler ilerledikçe bu özelliğinden kurtulduğunu ve asıl kimliğini bulduğunu söylemeliyim. Asıl kötünün meydana çıkmasıyla dizi izlenir bir hal almış ve heyecan giderek artmıştır. Ne yalan söyleyeyim ilk başlarda yaşı benim gibi otuzlarının üstünde olan izleyicilere pek hitap etmese de zaman geçtikte hastası olduğumu ve finali ile şimdilik tüm beklentilerimi karşıladığını belirtmeliyim. Merak uyandıran finali ile şimdiden dizinin fanatiklerini yeni sezonu iple çeker duruma sokmuştur.

İlk sezon finalinde nelere şahit olduk kısaca bir özetleyelim
* Cisco'nun ileride Vibe karakterine dönüşeceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Cisco ve Eobard Thawne'nin konuşması esnasında Cisco'nun da Parçacık Hızlandırıcısı deneyinden etkilendiğini ve özel güçleri olacağını öğrenmiş bulunmaktayız.
* Barry'nin açtığı solucan deliğinden geçip kendi zamanına gitmek üzere olan Eobard Thawne, gitme zamanımın işareti dediği anda gelen zırh başlık, DC Evreninde Flash'lardan biri olan Jay Garrick'in başlığıdır. İkinci sezonda Jay Garrick'i görürsek şaşırmayalım
* Eddie'nin kendisini öldürmesi sonrasında cesedinin solucan deliği içine çekilmesi ve bir şekilde Speedforce içinde yer alması sebebiyle Eddie'nin ölmediğini ve ilerleyen sezonlarda geri geleceğini düşünmekteyim. Kaldı ki süper kahramanlar çizgi romanlarında pek çok karakterin defalarca ölebileceğini ve bir şekilde geri döndüğünü düşündüğümüzde Eddie'nin de dönmesi sürpriz olmayacaktır. Dolayısıyla Eobard Thawne da geri dönebilir. DC Evreninde yer alan Hunter Zolomon karakterinin pek çok açıdan Eddie ile örtüştüğünü söyleyebilirim. Eddie'yi ilerde Hunter Zolomon olarak görürsek şaşırmamak gerekir.
* Caitlin'in finalde Ronnie / Firestrom ile evlenmesi, ileride Caitlin'i Killer Frost olarak izleyeceğimizin bir işaretçisi. Ancak hikayenin nasıl bağlanacağı ise hala bence büyük bir muamma.
* Cisco'nun Barry'e "May The Speedforce Be With You" demesi bir bölümde yer alan ve Star Wars efsanesinde Luke Skywalker'ı canlandıran Mark Hamill'e bir teşekkür niteliğinde değerlendirilebilir.
* Barry'nin solucan deliği içindeyken gördüğü Flash Müzesi de DC Evreninde önemli bir yer tutmaktadır.
* Barry'nin son sahnede kara deliğe doğru koştuğu esnada Central City'de Wentworth Miller tarafından canlandırılan Captain Cold ve Ciara Renee tarafından canlandırılacak olan Hawkgirl karakterlerinin görülmesi de ilerleyen sezonlar hakkında ipucu verir niteliktedir.
* Barry'nin geçmişe dönüp annesini kurtarması için 1 dakika 52 saniyesinin olması da DC evreninde çoklu evren olgusuna yapılan bir göndermedir.

Şimdilik ilk sezonla ilgili değerlendirmelerim bu kadar. Yeni sezon bir aksilik olmazsa 6 Ekim 2015 tarihinde bizlerle olacak. Beklemekten başka çare yok. 
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder