Con Air [1997]


Yıllar geçse de bazı filmler eskimez, aksine değerine değer katar
                                                                                                                         
Nicolas Cage'i neden sevdiğimi düşündüğümde aklıma hep "Con Air","The Rock / Kaya" ve "Face-Off / Yüz Yüze" filmleri gelmektedir. 

Sinemada ilk izlediğim filmlerden biri olan Con Air filminin seyirci ile buluşmasının üzerinden tam 18 yıl geçmiş olmasına rağmen, hala bu filmin eline su dökebilecek çok az film çekilmiştir.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; " Eski asker Cameron Poe ( Nicolas Cage ) karısını sarhoş olan üç beş kişinin saldırısından korumak için istemeyerek de olsa bir kişinin ölümüne sebep olmuş ve adam öldürmekten suçlu bulunarak sekiz yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Cezasının bitimine az bir süre kala ailesine daha yakın olacak bir hapishaneye nakil olacak ve oradan da şartlı tahliyesini bekleyecektir. Cameron Poe'nin nakil olduğu uçağın şöyle bir özelliği daha vardır: aynı uçakla Amerika'nın en azılı suçluları da daha güvenlikli bir hapishaneye nakledilmektedir. Uçak havalandıktan sonra Cyrus 'The Virus' Grissom ( John Malkovich ) önderliğinde ayaklanan suçlular uçağı ele geçirir ve özgürlüklerine kavuşmak üzeredirler. Cameron Poe ise suçluların kaçmasına göz yummayacaktır. Artık bu saatten sonra zamana karşı yarış başlamıştır ve Cameron Poe fark ettirmeden suçluların kaçmasına engel olmak için amansız bir mücadeleye girişecektir.


Çekilmiş olduğu 1997 yılına göre düşünüldüğünde yaklaşık 70 milyon dolarlık maliyet ile adından çokça bahsettirmiş bir filmdir. Ancak harcanan her bir kuruşa değecek kalitede mükemmel bir film olduğu düşüncesindeyim. John Malkovich, Nicolas Cage, Steve Buscemi, Danny Trejo, John Cusack, Ving Rhames gibi aksiyon filmlerinin önde gelen isimlerinden oluşan kadrosu ile aksiyonun ve heyecanın bir an bile düşmediği, sağlam hikayesi ile izleyiciyi ekran başına kilitleyen bir filmdir dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Sinemaya gönül vermiş sinemaseverlerin atlamadan izlemiş olduğunu tahmin ediyor olmama rağmen hala izlemeyen varsa mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle genç sinemaseverlerin izlemeyi atlamış olması muhtemel gibi. Bu sebeple hatırlatmak amacıyla bu filmi de sizlerle paylaşıyorum.

Con Air (1997) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder