Çalgı Çengi


La bebe, biz nasıl adamlarız ya
                                                      
Benim için, son zamanların en iyi komedi ikilisi olan Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in belki de bu kadar ünlenmelerini sağlayan film, Çalgı Çengi filmidir. Daha önce ayrı ayrı başka projelerde yer alsalar da bu filmden sonra ikilinin yolları kesişmiş ve bu filmden sonra İşler Güçler, Kardeş Payı ve Düğün Dernek gibi başarılı işlere imza atmışlardır. Gerçi bu ikiliye, kamera arkasında yer alan Selçuk Aydemir'i de eklemek gerekir. Zira tüm dizi ve filmlerin yazar ve yönetmeni Selçuk Aydemir'dir.

Yine Selçuk Aydemir'in yazıp yönettiği bu film, benim son zamanlarda en çok güldüğüm ve sıkıldığımda açıp tekrar tekrar izlediğim filmlerin başında gelmektedir. 

Filmin konusundan bahsetmek gerekirse. Salih ( Murat Cemcir ) ve Gürkan ( Ahmet Kural ); düğün, kına ve sünnet gibi organizasyonlarda müzisyenlik yaparak hayatlarını kazanmaya çalışan Ankaralı iki teyzeoğludur. Bir gece kendilerine paslanan sünnet düğünü için ilgili adrese giden teyzeoğullarını burada düğün sahibi karşılar. Kendilerini, hazırlanmaları için kulise götürür. Ancak kulis olarak gittikleri yer, bulundukları binanın kömürlüğüdür. Burada kaderlerine isyan ederlerken, iki mafya üyesi kaçırdıkları banka güvenlik görevlisini de bu kömürlüğe getirir. Burada çıkan tartışma sonrasında banka güvenlik görevlisi öldürülür. Cinayete şahit olan teyzeoğulları, ilgili cesedi sahiplenmekle kendi cesetlerini teslim etmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaklardır. Ancak İstanbul gibi bir şehirde cesetten kurtulmak o kadar da kolay olmayacaktır. Trajikomik olaylar bu durum üzerine gelişir.

Aslında çok basit bir konu üzerine inşa edilen bir film ile karşı karşıyayız. Yapılması gereken basittir: cesetten kurtulmak. Ancak bu kadar basit bir konudan nasıl olur da bu kadar komik bir film çıkar, bu sorunun da cevabı kolaydır: o da tamamen yazar ve yönetmen olan Selçuk Aydemir'in keskin zekası. İlmek ilmek işlenen hikayesi ile tek kelimeyle mükemmel bir film. Her bir sahnenin üzerinde ayrı ayrı itinayla çalışılması, Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in muhteşem uyumu, bu filmin başarısının anahtarıdır. Kuliste mafya ile geçen muhabbet, performansa hazırlık muhabbeti, cami sahnesi ve nakliyecilerle olan çekişme. İnanın bu sahneleri izlerken kahkahalara boğulmamak elde değil. 

Burada aslında yan rollerde yer alan Şinasi Yurtsever'e de ayrı bir sayfa açmak gerekir. Zira gerçekten de Şinasi Yurtsever, filme ayrı bir hava katmıştır. Filmi izlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. 

Sonuç olarak benim için son zamanların en komik filmi olan Çalgı Çengi'yi bu zamana kadar izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

Vizyon Tarihi       : 18 Şubat 2011
Yönetmen             : Selçuk Aydemir
Oyuncular             : Ahmet Kural, Murat Cemcir, Şinasi Yurtsever, Tuna Orhan, Erdal Tosun
Süre                       : 89 Dakika
IMDb Puanı          : 7,4 
Mazlum Puanı       : 8
Tür                         : Komedi

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder