Battleship [2012]


Türe herhangi bir yenilik getirmeyen klasik bir Dünyanın istilası filmi.

                                                                      
İnsanoğlu için yanıtı en çok merak edilen sorulardan biri de "acaba koskoca kainatta yalnız mıyız?"dır herhalde. Bu soru üzerine pek çok araştırma yapılmıştır ve halen de yapılmaktadır. Diğer taraftan sinema sektörü için de önemli bir esin kaynağıdır bu soru.

Oyuncu kadrosunda Taylor Kitsch, Rihanna, Alexander Skarsgård ve Liam Neeson gibi tanınmış ve ünlü isimlerin yer aldığı Battleship filmi de klasik olmuş "Dünyanın uzaylılar tarafından istila edilmesi" konusu üzerine kurulmuş bir filmdir. 

Film aslen Hasbro'nun "Amiral Battı" oyunundan hareketle çekilmiştir.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse. Alex Hopper ( Taylor Kitsch ) aslında sorunlu bir gençtir. Abisi Stone Hopper ( Alexander Skarsgård ) USS John Paul Jones savaş gemisinin kaptanıdır. Abisi Alex'in kendisine çeki düzen vermesi için donanmaya girmesini sağlamış ve kendi gemisinde görev almasına vesile olmuştur. Bir gün uzaylıların Dünyayı istila etmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalınması durumunun yaşanması ile birlikte tüm Dünya çapında karada, denizde ve havada yaşanacak olan bir hayatta kalma savaşı başlamıştır. Dünyayı kurtarma işi her zaman ki gibi Amerikalılara düşecektir.

Öncelikle belirtmek isterim ki klasik bir konudan hareketle çekilen sıradan bir aksiyon bilim-kurgu filmi ile karşı karşıyayız. Ayrıca türe herhangi bir yenilik getirmeyen, hikayeden ziyade aksiyona ve görsel efektlere değer veren bir filmdir. Bu tarz dünyanın istilası filmlerinde görmeye alıştığınız tüm klişe sahneler bu filmde de mevcut. Yaşanan tüm olayların Amerika çevresinde gelişmesi, Amerika'nın tüm dünyanın kurtarıcısı olması, önceleri sorunlu olan birinin filmin sonunda kahraman olması, bol aksiyon, daha da bol görsel efektler, filme eğlence katmaya çalışan esprili diyaloglar ve sonuna kadar Amerikan propagandası. Tamam kabul ediyorum, sonuçta bir Amerikan filmi ve doğal olarak propaganda yapılması normal bir durum. Ancak İkinci Dünya Savaşından kalma savaş gemisi ile tüm Dünyanın kurtarılması, Japon donanmasının Amerikan'nın neredeyse emri altında bu savaşa katılması artık son derece abartılı bir düşüncenin gün yüzüne çıkmış hali olarak karşımıza çıkmaktadır. Sonuçta bu kadar da insanın gözüne sokularak bu propagandanın yapılması izleyiciyi rahatsız edecek durumda. Propaganda amaçlı çekilen filmlere rağmen Amerikan sempatisinin tüm Dünyada arttığını düşünmüyorum aksine daha da itici bir hal aldığını da unutmamak gerektiğini belirtmek isterim.

Filmin en önemli artısı, sahip olduğu üst seviye görsel efektleri ve bol aksiyonu. Hikayeye ve mantık hatalarına takılmadan vakit geçirmelik eğlenceli bir film arıyorsanız, Battleship sizler için iyi bir alternatif olabilir. Zira filmde uzaylıların amacının ne olduğu, neden sadece üç beş gemi ile geldikleri gibi hususlara hiç bir açıklık getirilmiyor. Buna rağmen hikayeye fazla takılmadan izlediğinizde sıkılmadan filmin sonu geliyor. Bu sürükleyici yapıya ilaveten uzaylı gemilerinin, kıyafetlerinin ve silahlarının tasarlanmasındaki özenli çalışmanın da eklenmesi ile vasatı aşan bir film meydana gelmiştir. Denizde yaşanan savaş sahneleri, patlamalar vb görsel efekt içeren sahnelerde teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanılmış durumdadır. Sonuçta görsellik olarak üst seviye bir filmdir.

Eğlencelik bir film izlemek istiyorsanız izleyebilirsiniz. Ancak izlemediğinizde çok bir şey kaybetmiş olmayacaksınız. İzleyip izlememek tamamen size kalmış durumda.

Battleship (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder