Blue Streak - Şaşkın Dedektif [1999]

Usta Hırsızdan olsa olsa Şaşkın Dedektif olur...

Bir elmas soyguncusunun bulunmak isteyeceği son yer herhalde etrafının polislerle çevrili olduğu polis merkezidir. İşte Şaşkın Dedektif filmi tamamen bu konu üzerine gelişen komik olayların yer aldığı eğlenceli bir film.

Başarılı elmas hırsızı Miles Logan ( Martin Lawrance ) son işinde ekip arkadaşlarının satışına gelir. Polisler tarafından yakalanmasına ramak kala bir inşaata girer ve elmasları bu inşaata saklar. Yakalanır ve iki yıl hapis yattıktan sonra elmasları almak için inşaatın bulunduğu yere gelir. Ancak hesaba katmadığı bir şey vardır. O da söz konusu inşaatın Los Angeles Polis Departmanına ait olduğudur. İnşaat bitmiştir ve elmaslar yüzlerce polisin bulunduğu bir binanın içindedir. Çeşitli yollarla binaya girmeyi başarır, ancak bina gayet güvenliklidir ve bu haliyle istediği her yere girememektedir. Aklına bir fikir gelir ve binaya yeni atanmış bir Dedektif olarak girer. Her ne kadar içeri girmiş olsa da elmasları ele geçirmesi tahmin ettiği kadar kolay olmayacaktır. Bu sebeple elmasları ele geçirene kadar insanların kendisinden şüphelenmemesi için dedektiflik görevini de yerine getirmesi gerekecektir. Ancak bu işte de en az elmas hırsızlığında olduğu kadar başarılı olacaktır. Bakalım işin sonu nereye varacak.

Martine Lawrance'nin muhteşem oyunculuğu ile seyirciyi gülme krizine soktuğu son derece eğlenceli bir film ile karşı karşıyayız. İyi bir hırsız olan Miles karakterinin, suçluların düşünce yapısını gayet iyi bildiği için başarılı bir Dedektif'e dönüşme hikayesi eğlenceli bir şekilde anlatılmaktadır. Bunu yaparken de seyirciyi sonuna kadar sıkmadan ekran başında tutmayı başaran son derece başarılı bir film. Komedi unsurunun yanına eklenen aksiyonu ile film farklı bir tat kazanmıştır düşüncesindeyim.
Komedi filmi olması sebebiyle ufak tefek mantık hatalarının bulunmasına rağmen bu hataların filmin izlenebilirliğini etkilemediği düşüncesindeyim. Zira Amerika gibi neredeyse paronayaklık sınırında bir hayat süren ülkede bir polis merkezine dışarıdan bir dedektif gibi girmek ve adli vakaları çözmek bu kadar kolay olmazdı herhalde. Ama dediğim gibi sonuç olarak bu bir komedi filmi ve aksi türlü olması da düşünülemezdi.

Sonuç olarak eğlenceli bir vakit geçirmek istiyorsanız,  ufak tefek mantık hatalarına takılmadan, ailecek izleyebileceğiniz son derece başarılı bir film. Bu zamana kadar izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

Blue Streak (1999) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder