X-Men: Dark Phoenix [2019]


Jean Grey nam-ı diğer Phoenix, X-Men evreninin en güçlü mutantlarından biridir. X-Men serisinin pek çok filminde Jean Grey'i izlemiş olsak da bu filmlerde hep yan karakter olarak izledik kendilerini. İlk kez ana hikaye olarak Phoenix'in hikayesinin anlatıldığı Dark Phoenix filminde önce Jean'in çocukluğuna ardından da 1992 yılına bir yolculuğa çıkıyoruz.

Gelelim filmimizin hikayesine. Dr. Charles Xavier'in çabaları ile insanlar ile mutantlar barış içinde yaşamayı başarabilmişlerdir. Artık en zorlu görevlerde Dr. Xavier'in öğrencileri çağrılmaktadır. İşte böyle bir ortamda uzayda mahsur kalan insanları kurtarmak yine X-Menlere kalmıştır. Kurtarma operasyonu başarılı sonuçlansa da bu görev esnasında Jean kozmik bir enerjiye maruz kalır. Enerji Jean'i daha kuvvetli ancak bir o kadar da dengesiz bir yapıya evrilmesine sebep olmuştur. Çocukluğundan beri içinde gücü kontrol etmekte zorlanan Jean artık tamamen kontrolden çıkmış ve sevdikleri için büyük tehdit haline bürünmüştür. Dr. Xavier ve öğrencileri artık bir yandan Jean'i bir yandan da insanlarla olan pamuk ipliğine bağlı ilişkilerini kurtarmak için amansız bir mücadelenin içine gireceklerdir. Ancak Jean'in peşinde olanlar sadece X-Menler değildir. Zira uzaylı bir ırk da kendi dünyalarını kurtarmak için Jean'in peşindedir. 

Hikaye olarak geçmişe, karakterlerinin gençlik yıllarına taşınan X-Men serisi Geçmiş Günler Gelecek filmi ile çıtayı bir hayli yukarı çıkartmayı başarmıştır. Ancak Geçmiş Günler Gelecek filmi sonrasında bir türlü beklentileri karşılayamayan seri Dark Phoenix filmi ile de bir hayli kan kaybetmişe benziyor. Zira kötü kurgulanmış hikayesi daha da kötü kurgulanmış baş kötü karakteri ile belki de serinin en kötü filmi diyebileceğimiz Dark Phoenix maalesef bu bakımdan sınıfta kaldı dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Ne Jean Grey'in hikayesi doğru düzgün anlatılabilmiş ne de uzaylıların nereden geldiği. Dolayısıyla filmin hikaye kurgusu filme çok puan kaybettirmektedir. Diğer taraftan aksiyon dengesinin de iyi ayarlanamadığını filmin bazı bölümlerinde sıkıcılığa yenik düştüğünü de belirtmeden geçemeyeceğim.

Sonuç olarak belki de serinin en kötü filmi diyebileceğimiz Dark Phoenix'i serinin önceki filmlerinin hatırına izleyebilirsiniz. 


X-Men: Dark Phoenix (2019) on IMDb

 Senaryo : 5.0
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 5.5
 Görsel Kalite : 7.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder