Mission: Impossible - Fallout - Görevimiz Tehlike: Yansımalar [2018]

Tom Cruise ile özdeşleşen ajan Ethan Hunt'ın maceralarını izlediğimiz Görevimiz Tehlike serisi, vizyona giren altıncı film ile tam gaz yoluna devam ediyor. Usta oyuncu Tom Cruise'un yaşına aldırmadan, dublör kullanmadan damdan dama atladığı film, sağlam aksiyonu ile izleyicilerini gişede elde ettiği başarı ile yapımcıların yüzünü güldürmüşe benziyor. 

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmin konusuna. Milyonları tehdit eden nükleer başlıkların daha doğru ifadesi ile plütonyum toplarının ele geçirilmesi işi Ethan Hunt'a verilir. Görev kapsamında Berlin'de satıcı ile buluşan Ethan'ın planı umduğu gibi gitmez. Takım arkadaşını Luther'ın hayatı kurtaran Ethan plütonyum toplarını elinden kaçırır. Görevin başarısızlık ile sonuçlanması doğrultusunda CIA olaya müdahil olur. CIA'den August Walker ( Henry Cavill ) Ethan Hunt ve ekibine katılır. Amaç plütonyum toplarını ele geçirmek ve milyonların hayatını kurtarmaktır. Ancak işin içine beşinci filmden hatırladığımız Solomon Lane ve Sydicate örgütünün girmesi ile ortalık iyice karışacaktır.

Filmi izlemeden önce sinema ile ilgili takip ettiğim sitelerden yorum ve puanlamalara bir göz attım. Yorumlar o kadar başarılı ve puanlar bu tarz bir aksiyon filmi için çok yüksek olduğundan büyük beklenti ile filmi izlemeye başladım. Ancak pek çok sinemaseverin aksine filmin beklentilerimi karşılayamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tamam aksiyon sahneleri son derece gerçekçi ve bir o kadar da stresli. Özellikle tuvaletteki dövüş sahnesi ve filmin sonundaki helikopter sahnesi harika. Ancak bu kadar aksiyonu bol bir filmde hikayenin çok karışık olması, daha doğrusu oyun içine oyun yerleştirme çabası hikayeyi sıkıcılığa sürüklemiştir düşüncesindeyim. Hikaye ile bu kadar oynanmasına rağmen tahmin edilebilir bir hikaye izlediğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Bir de üzerine film seyir süresini çok uzun olması da eklendiğinde maalesef filmi sıkılarak bitirdiğimi belirtmeliyim. Tüm bunların üzerine bir de kötü adam konusunda git gel yaşayan film, bu açıdan da sınıfta kalmıştır dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Diğer taraftan Tom Cruise'nin yine rolünün hakkını verdiğini, filmde neredeyse hiçbir sahnede dublör kullanmadığını ( evet helikopter sahnesinde de ) hatırlatmak isterim. Çekimler esnasında ayağının kırılması nedeniyle çekimlerin uzadığı haberleri de gündemde uzunca bir süre yer almıştı hatırlarsanız. Rebecca Ferguson tarafından canlandırılan Ilsa Faust karakterinin de filme ayrı bir hava kattığını, Henry Cavill'in canlandırdığı August Walker'ın hikaye içerisine tam olarak yerleştirilemediğini ve bu karakterin çok daha farklı şekilde kurgulanabileceğini belirtmek isterim. 

İyisiyle kötüsüyle benim beklentilerimi karşılayamamış olan serinin altıncı filmini başarılı aksiyon sahneleri hatırına izlemenizi tavsiye ederim. Bakalım filmle ilgili siz ne düşüneceksiniz?


Mission: Impossible - Yansimalar (2018) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 5.0
 Görsel Kalite : 8.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 7.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder