Solo: A Star Wars Story - Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi [2018]

Star Wars sinematik evreni her geçen gün vizyona giren filmlerle genişlemeye devam ediyor. Tüm dünyada milyonları yıllardır peşinden koşturmayı başaran ünlü seri, ana hikayeye eklenen yan hikayeleri ile izleyicilerine farklı tatlar yaşatmayı da başarıyor. 

Ana hikayeye eklenen ilk film olan Rogue One'da Güç onlarla olmasa da insanların neler başarabileceğini izledik. Şimdi de evrenin en etkili karakterlerinden biri olan Han Solo'nun hikayesine şahitlik ediyoruz. 

Filmin hikayesi şu şekilde. Yaşadığı batakhaneden kaçarken sevdiği kadını gerisinde bırakmak zorunda kalan Han'ın ( Alden Ehrenreich )  tek amacı bir şekilde geri dönerek sevgilisi Qi'ra'yi ( Emilia Clarke ) kurtarmaktır. Bu uğurda Tobias Beckett'ın ( Woody Harrelson ) liderliğini yaptığı kaçakçılara katılır. Beckett ekibi ile birlikte Crimson Dawn suç örgütünün lideri olan Dryden Vos ( Paul Bettany ) adına çalışırken işler karışacaktır. Beckett, Han ve ekibe sonradan katılan Chewbacca ile Lando Calrissian ( Donald Glover ) amansız bir maceraya atılacaktır.

Karakter üzerine kurulu bir Star Wars filmi çekecekseniz bu film için Han Solo tercihinin son derece doğru ve isabetli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Zira sıradan bir insan olsa da ana hikayede önemli bir yeri olan Han Solo, sahip olduğu geçmişi ile bu film için biçilmiş kaftan olarak karşımıza çıkıyor.

Han Solo'nun gençli yıllarına konuk olduğumuz film, Han Solo ile ilgili pek çok sorunun yanıtını bizlere veriyor. Chewbacca ve Lando Calrissian ile nasıl tanıştığını, Millenium Falcon'u nasıl Lando'nun elinden aldığını, ikonik tabancasını kimin verdiğini, isyancılara nasıl yardımcı olduğunu bu filmde izliyoruz. Hatta ana hikayede izlediğimiz Kessel’i 12 parsekte geçtiği ve herkesin palavra olarak dalga geçtiği hikayeyi dahi bu filmde izliyoruz. 

Hikaye olarak başlarda biraz sıkıcı ilerlese de hikaye geliştikçe daha ilgi çekici olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle Lando'nun da maceraya dahil olması ile birlikte film son derece eğlenceli bir hale bürünüyor. 

Alden Ehrenreich tarafından canlandırılan genç Han Solo'ya başlarda biraz alışamasam da film ilerledikçe bu sorun da ortadan kalkıyor. Donald Glover tarafından canlandırılan Lando Calrissian'ın ve Woody Harrelson tarafından canlandırılan Tobias Beckett'ın hikayeye ayrı bir hava kattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak Emilia Clarke'ın Qi'ra'sına bir türlü alışamadığımı da itiraf etmeliyim.

Sonuç olarak Star Wars yan hikayeleri ana hikayeye kattığı farklı tatlar ile izlenmeyi hak ediyor. İlk fırsatta izlemenizi tavsiye ederim. 


Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (2018) on IMDb

 Senaryo : 6.5
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 8.0
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.5

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder