Skyscraper - Gökdelen [2018]

Die Hard / Zor Ölüm serisinin ilk filmini izleyenler, John McClane'in ( Bruce Willis ) bir gökdelenin içinde bir yandan kötü adamları durdurmaya çalışırken bir yandan da eşini kurtarmanın derdinde olduğunu hatırlayacaktır. Aradan geçen 30 yılın ardından kötü adamlar bir kez daha bir gökdelenin içinde karşımıza çıkıyorlar. Ancak bu sefer kötü adamları durdurma görevi Bruce Willis'te değil de Dwayne "The Rock" Johnson'un omuzlarında.

Gelelim filmimizin konusuna; Hong Kong'da yer alan dünyanın en yüksek ve teknolojik kulesi olan The Pearl'de güvenlik sistemini denetleme işi eski FBI görevlisi ve asker Will Sawyer'e ( Dwayne Johnson ) verilmiştir. Denetlemenin ilk gününde işler ters gider ve binada işler karışır. Will bir yandan adını temize çıkarmalı ve bir yandan da kötü adamları durdurmalıdır. Tabi tüm bunları yaparken ailesini de kötü adamların elinden kurtarmalıdır.

Yazının başında dediğim gibi film, Die Hard / Zor Ölüm serisinin ilk filmini ile büyük benzerlikler taşımaktadır. Hikaye olarak izleyiciye çok bir şey vaat etmeyen film, sağlam aksiyonu ve başarılı sayılabilecek gerilimi ile kendisini sıkmadan izlettirmeyi başarıyor. Gerilim sahnelerinin tamamını son anda düşecekken tutunmalar oluşturuyor olsa da film aksiyon gerilim açısından sınıfı geçmeyi başarıyor.

Oyunculuk olarak  Dwayne Johnson'un her zamanki gibi elinden geldiğince rolünün hakkını verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak aynı şeyleri Roland Møller tarafından canlandırılan kötü adam Kores Botha karakteri için söylemenin pek de mümkün olmadığını düşünüyorum. Zira film kötü adam bakımından maalesef sınıfta kalmıştır. Hannah Quinlivan tarafından canlandırılan Xia karakterini izledikten sonra Xia'nın filmde çok daha fazla görünmesi gerektiğini düşünüyorum. 

İyisiyle kötüsüyle günün stresinden uzaklaşmak ve fazla kafa yormadan çerezlik bir şeyler izlemek istiyorsanız, Skyscraper - Gökdelen sizler için bulunmaz nimet olacaktır. İzleyin, pişman olmayacağınıza eminim. 


Gökdelen (2018) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 9.0
 Görsel Kalite : 9.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 7.0

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder