Ant-Man and the Wasp - Ant-Man ve Wasp [2018]

Marvel çizgi roman dünyasının belki de en etkili karakterlerinden biri de Dr. Henry "Hank" Pym nam-ı diğer Ant-Man'dir. Çizgi romanlarda önemli bir yere sahip olan, evreni etkileyen pek çok önemli olayın merkezinde olan Dr. Hank Pym'in Marvel Sinematik Evreni'nde geri planda bırakıldığını da rahatlıkla söyleyebilirim. 

Neyse gelelim filmimize. Kaptan Amerika: İç Savaş filminin ardından Scott Lang'in yaşantısına konuk oluyoruz. Ev hapsi cezasının son günlerini yaşamakta olan Scott Lang'in yaşantısı gördüğü bir rüya ile yeniden alt üst olacaktır. Zira Scott Lang, rüyasında Dr. Hank Pym'in yıllar önce kaybolan karısını görmüştür. Bir şekilde Dr. Hank Pym ile temasa geçmeye çalışan Scott Lang, heyecan dolu bir maceranın içine dalacaktır. Scott Lang'in gördüğü rüya sayesinde karısını bulma şansı yakalamış olan Dr. Hank Pym ise işin peşini bırakmayacaktır. 

Bir devam filmi olarak ilk filmin başarısını daha da yukarılara taşımayı başaran film eğlenceli yapısı, yerinde ve dozunda aksiyonu ile izleyicilerine eğlenceli bir iki saat sunuyor. Pek çok Marvel filmini çatlatacak kalitede esprili yapısı ve bir küçülen bir büyüyen aksiyon sahneleri ile filmin son derece başarılı bir iş çıkarmış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

Kostüm giyen sıradan bir adam olan Scott Lang'i canlandıran Paul Rudd'un da rolünün hakkını verdiğini, kostümlü ve kostümsüz sahnelerde değişen karakter özelliklerini başarılı bir şekilde izleyicilere aktardığını ve bu durumun da filmin başarısını bir kaç adım ileri taşıdığını belirtmek isterim. Usta oyuncu Michael Douglas'ı ve güzeller güzeli Evangeline Lilly'i sinema sahnesinde izlemenin de ayrı bir zevk verdiğini söylemeliyim.

Filmin belki de eleştirilecek tek yanı kötü karakter tercihidir. Zira Walton Goggins tarafından canlandırılan Sonny Burch ve Hannah John-Kamen tarafından canlandırılan Ghost karakterleri arasında gidip gelen kötü karakterin maalesef sınıfta kaldığını, filmin kalitesine göre kötü karakterin hafif kaldığını belirtmeliyim. 

Sonuç olarak eğlenceli vakit geçirmek için izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Vizyondan kalkmadan sinemada izlemenizi tavsiye ederim.

Bu arada iki adet after credits var, onları da izlemeyi atlamayın.




Ant-Man ve Wasp (2018) on IMDb

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 7.5
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 8.5
 Müzik : 7.5
  MAZLUM PUANI : 8.0
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder