Deadpool 2 [2018]

Vizyona giren ilk Deadpool filmi, süper kahraman filmlerine getirdiği farklı hikaye anlatımı ile gönüllerde taht kurmayı başarmıştı. +18'lik aksiyonu ve espri anlayışı ile kalıpları kıran Deadpool'un gişede elde ettiği başarı da devam filmlerinin yolunu açmış oldu ve Deadpool 2 filmi yakın zamanda vizyona girdi.

Gelelim filmimizin konusuna. Hikaye ilk filmin bıraktığı yerden tam gaz devam ediyor. Artık Deadpool tüm dünyada kötülere karşı kendi tarzında savaş vermeye başlamıştır. Ancak Deadpool'un verdiği bu savaş tüm yaşamını bir anda alt üst eder. Eski dostu Colossus'un ısrarlarıyla X-Men grubuna dahil olan Deadpool Essex Mutant Yetimhanesinde, genç bir mutantın sorun çıkardığı bir olaya müdahale eder. Sorunu çözmek yerine daha büyük sorunlara yol açan Deadpool kendisini kısa sürede sorun çıkartan genç mutant Firefist ile birlikte hapishanede bulur. Bu arada gelecekten gelen Cable isimli bir savaşçı da Firefist'in peşindedir. Firefist'i Cable'dan korumaya kararlı olan Deadpool ise yine kendisini amansız bir savaşın içinde bulacaktır.

Öncelikle bir devam filmi olarak Deadpool 2'nin çok sağlam bir iş çıkardığını rahatlıkla söyleyebilirim. Zira genellikle harika işler yapan bir filmin devamı çekildiğinde, devam filminin beklentileri karşılaması çok zordur. Ancak Deadpool 2'nin bunu başardığını ve biz sinema severlere yine son derece eğlenceli ve bir o kadar da aksiyon dolu bir film sunduğunu belirtmek isterim. İlk filmden hatırladığımız hemen hemen herkesin bu filmde de yer alıyor olması ( Colossus, Warhead, Blind Al, Dopinder ve Weasel gibi ), ince espri anlayışı, muhteşem göndermeleri ve son derece sağlam aksiyonu ile Deadpool'un kendi ifadesi ile son zamanların en iyi Aile Filmlerinden (!) biriyle karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

Tüm bu anlatılanlara ilaveten Cable'ın Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olması da filmi ayrı bir çekici yapmaktadır. Josh Brolin'in Thanos'tan sonra Cable rolünün de hakkını verdiğini belirtmek isterim. Diğer taraftan hikayeye yeni eklenen Zazie Beetz tarafından canlandırılan Domino karakterini de çok beğendiğimi ayrıca belirtmeliyim. Zira süper yeteneği "şans" olan bu karakter hikayeye farklı bir eğlence katmıştır düşüncesindeyim. 

Kısacası mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. İlk fırsatta sinemada izlenmesi gerekir. İzleyin pişman olmazsınız. After credit sahnelerini de atlamayın, hatırlatması benden. 


Deadpool 2 (2018) on IMDb



 Senaryo : 7.5
 Oyunculuk : 8.0
 Akıcılık : 9.0
 Görsel Kalite : 9.0
 Müzik : 9.0
  MAZLUM PUANI : 9.0
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder