Jumanji: Welcome to the Jungle - Jumanji: Vahşi Orman [2017]


1995 yılında vizyona giren Jumanji, orijinal hikayesi, eğlenceli yapısı ve hikaye arkasında vermeye çalıştığı pişmanlığa ve sevgiye dair dersleri ile yıllar geçse de biz sinema severlerin gönüllerinde yer işgal etmeye devam ediyor. Peki 22 yıl aradan sonra vizyona giren devam filmi ise bakalım aynı başarıyı yakalayabilecek mi ?

Önce filmin konusundan bahsedelim. Birbirlerinden zıt karakterlere sahip dört lise öğrenci Spencer, Martha, Bethany ve Fridge aldıkları okul cezası sebebiyle, okulun bodrum katını temizlemek zorunda kalırlar. Bu temizle işi esnasında buldukları atari oyununu oynamaya karar veren gençler kendilerini bir anda vahşi bir ormanın içinde, seçtikleri avatar bedenleri içinde bulurlar. Gençlerin yeniden gerçek yaşama dönmeleri için oyunu bitirmeleri ve Jumanji'yi kurtarmaları gerekmektedir. Ancak bu macera hiç de kolay olmayacaktır. Zira ormanın tüm vahşi hayvanları ve oyunun baş kötü karakteri Van Pelt de bu macerayı zorlaştırmak için ellerinden geleni ardına koymayacaklardır.

Kült olmuş bir filmin yıllar sonra devam filmi çekildiğinde, devam filminin önündeki en büyük zorluğun ilk film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İşte Jumanji: Vahşi Orman film de aynı dertten muzdarip olmaktadır. Aslında ikinci film, Jumanji oyununun bulunuşu ve orman içindeki bir iki sahnede ilk filme yapılan göndermeler dışında bağımsız bir film olarak karşımıza çıkmaktadır. Ki bağımsız bir film olarak değerlendirildiğinde aksiyon komedi tarzında başarılı bir film ile karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Mizah temelleri üzerine kurulan ve bol aksiyonu ile izleyicinin ilgisini canlı tutmayı başaran film, kendisini sonuna kadar sıkılmadan izlettirmeyi başarıyor. 

Kevin Hart, Jack Black ve Dwayne "The Rock" Johnson gibi son zamanların en gözde komedi ve aksiyon oyuncularını bir araya getiren film bağımsız bir film olarak düşünüldüğünde sınıfı geçmeyi başarıyor diyebilirim. Özellikle Profesör Shelly Oberon avatarı içine hapsolmuş okulun popüler kızı Bethany'i canlandıran Jack Black'in performansı filmi bir kaç adım ileri taşımıştır düşüncesindeyim. 

Sonuç olarak ailecek izleyecek bir şeyler arıyorsanız, bu film sizler için iyi bir tercih olabilir. 






 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 7.5
 Akıcılık : 7.5
 Görsel Kalite : 6.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6,5

Jumanji: Vahsi Orman (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder