Spider-Man: Homecoming - Örümcek Adam: Eve Dönüş [2017]


İlk kez 1962 yılında çizgi roman severler ile buluşan Örümcek Adam, aradan geçen yarım asırlık zamana rağmen hala popülerliğini korumayı başarıyor. Genellikle film haklarının el değiştirmesinden dolayı beyaz perdeye yeniden yeniden taşınan karakter, üçüncü farklı hikayesi ile biz sinema severlerin karşısına çıkıyor. 

İlk kez "Captain America: Civil War / Kaptan Amerika: İç Savaş" filmi ile tanıştığımız yeni Örümcek Adam, bu filmde sadece 10-15 dakika boy göstermiş olsa da bir hayli beğenilmiş ve solo Örümcek Adam filmi için beklentileri bir hayli yükseltmişti. 

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim üçüncü uyarlamanın konusuna. Yeni akıl hocası Tony Stark'ın gözetiminde ve O'nun verdiği kostüm ile süper kahramanlık dersleri alan Peter Parker, bir yandan okuluna devam ederken bir yandan da yaşadığı mahalleyi suça karşı korumaktadır. Ancak Peter, kendisini Tony Stark'a bir an önce kanıtlayıp Yenilmezler ekibine dahil olmanın hayallerini kurmaktadır. Günler, lise hayatı ve basit suçları engelleme arasında geçerken işler bir anda karışacaktır. Zira bir ATM soygunu esnasında suçluların kullandıkları silahlar o zamana kadar görülmemiş teknolojiyi bünyelerinde barındırmaktadır. Olayların arkasındaki kişileri araştırmaya başlayan Peter, bir anda kendisini amansız bir maceranın içinde bulacaktır. 

Peter Parker'ın nasıl Örümcek Adam olduğu veya Amcası Ben'in nasıl öldüğü ile ilgilenmeyen film, hikayeye giriş açısından son derece doğru bir tercih yapmıştır düşüncesindeyim. "Büyük güç büyük sorumluluk getirir" mottosunu bir kenara koymuş hikayesi ile önceki filmlerden ayrılan bir hikaye anlatımının benimsenmiş olması belki de filmin en büyük artısı olarak karşımıza çıkmakta. May Hala'nın genç ve seksi bir kadın oluşu, Peter'ın okuldaki en büyük düşmanı olan Flash'ın iriliği ve kasları ile değil de zekası ve sözleri ile Peter'ı ezmeye çalışması, Peter'ın kullandığı Tony Stark tarafından geliştirilmiş olan süper kostüm gibi değişiklikler filme çok ayrı bir hava katmıştır düşüncesindeyim.

Tom Holland'ın yeni Örümcek Adam olacağı açıklandığında, pek çok sinema otoritesinin yapmış olduğu olumsuz eleştirilerin de ne kadar yersiz kaldığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Zira filmi izlediğinizde Tom Holland'ın Örümcek Adam karakterine ne kadar yakıştığını göreceksiniz. Diğer taraftan süper kahraman filmlerinin olmazsa olmazı olan kötü karakterin usta oyuncu Michael Keaton tarafından canlandırılması da filmi bir kaç adım ileri taşımıştır. Michael Keaton tarafından canlandırılan "Adrian Toomes / Vulture" gerek karakter gerekse de kostüm olarak son derece başarılı bir şekilde kurgulanmıştır. 

Sonuç olarak sıkılmadan izlenecek, farklı tarzda bir Örümcek Adam ile karşı karşıyayız. İzleyin; pişman olmazsınız. 



Spider-Man: Homecoming (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder