Transformers: The Last Knight - Transformers 5: Son Şövalye [2017]


Son filmin kaldığı yerden hikayeye devam eden Transformers serisinin beşinci filminde konu Kral Arthur, Büyücü Merlin ve Yuvarlak Masa Şövalyelerine kadar uzanıyor.

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim hikayenin özetine. Optimus Prime, Dünya'yı terk ederek, yaratıcılarını bulmak için Cybertron'a doğru yola çıkmıştır. Bu arada Dünya üzerinde tüm Transformerlar yasa dışı ilan edilmişlerdi. Yeni kurulan TRF birimi ise tüm Dünya'da Transformerları avlamaya başlamıştır. Tüm bunlar yaşanırken Optimus Prime, Cybertron'a ulaşır. Yaratıcısı ile karşılaşan Optimus Prime, kendi dünyasını yok oluştan kurtaracak olan antik bir silahın Dünya'da yüzyıllardır gizlendiğini öğrenir. Yaratıcısı tarafından aklı zehirlenen Optimus, kendi dünyasını kurtarmak için gerekli olan silahı bulmak için tekrar Dünya'ya dönecektir. Bu arada Transformerların Dünya üzerindeki sırlarını saklı tutmaya çalışan Whitwican tarikatının son temsilcisi olan Sir Edmund Burton ( Anthony Hopkins ) da boş durmayacaktır. Sir Edmund Burton'ın yolu bir şekilde Cade Yeager ( Mark Whalberg ) ile kesişecektir. İkiliye Oxford Üniversitesinde profesörlük yapan Vivian Wembley ( Laura Haddock ) de yardımcı olacaktır. Artık dünyanın kaderi bu ilginç ekibin elindedir.

İzleyici yorumlarını okuduğunuzda veya Dünya'nın önde gelen sinema sitelerine bir göz attığınızda serinin beşinci filminin genel olarak düşük puanlar aldığını göreceksinizdir. Ancak gişede elde edilen yaklaşık 600 milyon dolarlık hasılat ise filmin nihai amacına ulaştığını açıkça göstermektedir. Aslında bu seriyi beğenip beğenmeme izleyicinin bu filmlerden ne beklediği ile alakalı. Zira ters köşe yapacak derinlemesine bir konu bekliyorsanız Transformers serisinin sizler için olmadığı ortada. Ancak sağlam görsel efektlerle süslenmiş bol aksiyonlu filmlerden hoşlanıyorsanız, bu seri sizlerin yüzünü güldürecektir. 

Yukarıda anlattığım üzere bu film de basit bir hikaye, bol aksiyon ve görsel efektler üzerine kurulu. Ancak yine de izleyiciye vaat ettiği şeylerin hakkını veren film, izleyicisini sıkmadan kendisini izlettirmeyi başarıyor. Ajan Simmons'ın kısa da olsa görülmesi, Sir Edmund Burton'ın sadık yardımcısı ufak tefek robot Cogman, filmin komedi yanını oluşturmakta. Ki filmdeki en başarılı karakterin Cogman olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Başrollerde yer alan Mark Whalberg ve Laura Haddock'ın da uyumunun iyi olduğunu düşünüyorum. Usta oyuncu Anthony Hopkins'in varlığının da filme ayrı bir hava kattığını rahatlıkla söyleyebilirim. 

Final sahnesi ile devam filmine göz kırpan filmi, eğlenceli vakit geçirmek için izleyebilirsiniz. Ancak izlemediğinizde de herhangi bir şey kaçırmış olmayacaksınız. Tercih sizin. 




Transformers: The Last Knight (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder