Atomic Blonde - Sarışın Bomba [2017]


Antony Johnston'ın tarafından kaleme alınan ve Sam Hart'ın çizimlerini üstlendiği "The Coldest City / En Soğuk Şehir" adlı çizgi roman serisinden uyarlanmış olan "Atomic Blonde - Sarışın Bomba" filminde 1989 yılının kasım ayına, Berlin Duvarı'nın yıkılmasına sayılı günlerin olduğu zamana kısa bir yolculuk yapıyoruz. 

Filmin konusunu kısaca şöyle özetleyebilirim: " Soğuk Savaşın son günlerinde, Berlin'de gizli görevde olan bir MI6 ajanının öldürülmesi ile hikaye başlayacaktır. Zira öldürülen MI6 ajanının üzerinde, sahada görev yapmakta olan tüm gizli ajanların listesi yer almaktadır. Olayın arkasındakileri tespit etmek ve kaybolan listeyi tekrar ele geçirmek için MI6 ve CIA ortak bir operasyon yürütmeye karar verir. Bu görevde oldukça deneyimli bir saha ajanı olan Lorraine Broughton ( Charlize Theron ) görevlendirilir. Berlin'e giden Lorraine ilk iş olarak MI6'nın Berlin istasyon şefi David Percival ( James McAvoy ) ile buluşur. İkili kısa sürede amansız bir mücadelenin içine girecektir. Ancak Lorraine üstlendiği bu zorlu görevde hiç kimseye güvenmemesi gerektiğini kısa sürede anlayacaktır.

Sağlam aksiyonu, son derece iyi seçilmiş müzikleri ve dönemim kaos ortamını başarılı bir şekilde beyaz perdeye aktarmasına rağmen hikayesinin kopuk kopuk ilerlemesi filme çok puan kaybettirmektedir düşüncesindeyim. Ancak yine de hikayesindeki açıkları iyi kurgulanmış aksiyon sahneleri ile kapatmayı başaran film izleyicisini sıkmadan kendisini izlettirmeyi başarmaktadır.

Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Bill Skarsgård ve Sofia Boutella gibi önemli isimlerden oluşan oyuncu kadrosu bile filmin izlenmesi için yeterli bir sebep olarak görülebilir. Ancak burada Charlize Theron'a ayrı bir sayfa açmak gerekir düşüncesindeyim. Zira Charlize Theron, dövüş sahnelerini dublör kullanmadan bizzat kendisi çekmiştir. 42 yaşındaki oyuncunun rolünün hakkını sonuna kadar verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Sonuç olarak çok daha iyi bir film olabilecekken hikayedeki eksiklikler yüzünden vasatın üstünde bir film ortaya çıkmıştır düşüncesindeyim. Boş vakitte zaman geçirmek için izlenebilir. Ancak yine de beklentiyi fazla yüksek tutmamak gerekir. 




Atomic Blonde (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder