The Internship - Ge(n)ç Çıraklar [2013]



Kesinlikle pudingleri eve götürmemelisiniz!!!
                                                                                                       
İş hayatında başarılı olabilmek için sadece iyi bir üniversiteden mezun olmak yeterli midir ? Bana soracak olursanız, bu tabiki de gereklidir ancak yeterli değildir. Gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatımızda başarılı olabilmek için kıvrak bir zekaya, sorun çözebilme yeteneğine, insanlarla doğru iletişim kurabilme gibi özelliklere de sahip olmak gerekir düşüncesindeyim. Bu özelliklerin yanına yılların getirmiş olduğu görmüş geçirmişlik de önemli rol oynamaktadır tabiki.

Bily ( Vince Vaughn ) ve Nick ( Owen Wilson ) kırklı yaşlara merdiven dayamış ve işlerinde son derece başarılı birer satış elemanıdır. Ancak çalışmakta oldukları şirket kapanınca işsiz kalırlar. Bitmiş kariyerlerini yeniden yapılandırma çabası içine giren iki kafadar Google Şirketinin renkli fakat girmesi zor dünyasında bir stajyerlik programına kabul edilirler. Bily ve Nick, söz konusu stajyerlik programına katılan en yaşlı iki kişidir. Zira bu programa üniversiteden yeni mezun olmuş ve bilgisayar alanında gelecek vaat eden yaklaşık yüz genç beyin katılmıştır. Staj programı uyarınca stajyerler guruplara ayrılmışlardır.  Google tarafından yapılacak yarışmalar sonucunda ise bir gurup tam zamanlı işi hak edecektir. Bily ve Nick ise hiç kimse tarafında herhangi bir guruba dahil olmayan üç kişi ile birlikte istenmeyenler gurubunu oluştururlar. Bilgisayar ve internet alanında hiç bir bilgiye sahip olmayan Bily ve Nick, sahip oldukları tecrübe ve diğer özellikleri ile insanlara ekip olmanın, birlikte hareket etmenin ve birbirlerine destek olmanın önemini aşılayarak başarıya giden yolda rehberlik edeceklerdir.


Hikayenin anlatımı ve ilerleyişi bakımında son derece eğlenceli ve kendisini sıkmadan izlettirmeyi başaran bir film. Sizleri kahkahalara boğmasa da sonuna kadar yüzünüzde bir tebessümle izliyorsunuz filmi. Filmin sıcak ve samimi bir havası var dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Bu sıcak havanın oluşmasında da en büyük katkı Owen Wilson ve Vince Vaughn'un uyumu olduğunu da söylemek isterim. Ayrıca filmin finalinin de son derece eğlenceli bir şekilde bağlandığını da belirtmeliyim.

Filmle ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey ise hikayenin tahmin edilebilir olmasıdır. Başta çuvallayan ekibin sonda başarılı olacağını ve tam zamanlı işi kapacağını tahmin etmekte zorlanmıyorsunuz. Ancak bu durum yine de filmin izlenmesine ve filmden zevk alınmasına engel olmuyor.

Sonuç olarak ailecek eğlenceli bir film izlemek istiyorsanız, Genç Çıraklar filmi sizin için iyi bir tercih olabilir düşüncesindeyim. İzlemenizi tavsiye ederim.

The Internship (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder