The Machinist - Makinist [2005]


Uyuyamıyorsanız, korkunç bir kabustan nasıl uyanabilirsiniz  ?

                                                                                       
Son zamanlarda izlemiş olduğum en iyi psikolojik gerilim filmlerinin başında, başrollerinde Christian Bale'nin oynamış olduğu The Machinist / Makinist filmi gelmektedir. Bu film için Christian Bale'nin aşırı şekilde kilo vermiş olduğunu ve artık adeta hastalıklı bir görüntü elde etmiş olduğunu da belirtmek isterim.

Bu arada filmin konusundan bahsedelim. Trevor Reznik ( Christian Bale ) yaklaşık olarak bir yıldır uyuyamamaktadır. Fiziksel ve ruhsal sağlığı gün geçtikçe kötüye gitmektedir. Artık her anı dur durak bilmeyen endişe, karmaşa, paranoya ve suçluluk duygusu ile geçmeye başlamıştır. Yaşamakta olduğu bu iç karartıcı durumdan tek kurtuluş yolu şimdilik, kapı komşusu olan bir hayat kadınının yatağıdır. Dairesinde birden bire esrarengiz notlar belirip, kimsenin göremediği bir iş arkadaşı, iş yerinde bir kazaya sebep olunca, bu yaşadıklarının bir komplo mu yoksa sadece bitkinliğinden dolayı yaşadığıbir halüsülasyonlar zinciri mi olduğunu araştırmaya karar verir. Ancak araştırması derinleştikçe aslında öğrenmek istemeyeceği yanıtlar almaya başlayacaktır. 

Ağır ilerleyen bir konuya sahip olsa da izleyiciyi ekran başına kilitlemeyi başaran nadir filmlerden biridir. Filmin başından sonunda kadar gizemli ve gerilimli yapısının korunuyor olması, izlerken sürekli olarak akıllarda deli soruların oluşması, bu filmin başarısının sırrıdır. İzlerken, "sonu acaba bağlanamayacak mı ?" sorusunu akıllara getirse de merak etmeyin, finali, seyirciyi tatmin etmeye yetecek derecede kaliteli. 

Christian Bale'nin vermiş olduğu kiloları görünce şok olacağınızı da garanti ederim. Oyunculuk olarak neredeyse izlediğim en iyi Christian Bale performansı olduğunu da söylemeliyim. Ivan karakterini canlandıran John Sharian'ın filmi ayrı bir hava katmış olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Sonuç olarak ilginç ve farklı bir film izlemek istiyorsanız, mutlaka izlemelisiniz.

Fragman

The Machinist (2004) on IMDb
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder