Silver Linings Playbook - Umut Işığım [2013]

Kafanızı dağıtmak, romantik anlar izlerken bir yandan tebessüm etmek ve mutlu sonlar görmek istediğinizde hangi tür film izlemek istersiniz?” diye sorulsa aynı cevabı verdiğinizi duyar gibiyim. Evet, romantik komedi filmleri. İşte gerek oyuncuları, gerek oyunculukları, gerek senaryosu ile bu türün hakkını veren yönetmenliğini David O. Russell’ in yaptığı bir film Silver Linings Playbook/Umut Işığım.

Başrollerini Bradley Cooper ve Jennifer Lawrence’ ın paylaştığı filmde kocasını ölüm ile kaybeden Tiffany (Jennifer Lawrence) ve karısını kendisini aldattığı için kaybeden Pat (Bradley Cooper)’ in yolları kesişiyor. İkisini birbirine zorunlu kılan birbirlerinden hoşlanmalarından çok ilişki sorası ruhsal bozuklukları ve hedeflerine ulaşmak için diğerine olan ihtiyaçları. Pat, eşinin kendisini aldattığı tarih hocasını ölesiye dövdükten sonra 8 ay akıl hastanesinde kalmak zorunda kalan, ailesinin koruması altında hastaneden çıkması kabul edilen bir kişiyi canlandırmaktadır. Mahkeme kararıyla eşinden uzak durması gerekmektedir. Diğer yandan kocasını kaybeden Tiffany ise depresyona girmiş, eşinin ölümünden sonra iş yerindeki herkesle birlikte olmuş ve hayatı önemsemeyen biri haline gelmiş bir kadındır. Ailesinden ve arkadaşlarından kendisini soyutlamış, sadece dansla ilgilenmeye başlamıştır ve tek istediği dans yarışmasına katılabilmektir. Bir arkadaş yemeğinde tanışan ikili birbirlerinden uzak durmayı isteseler de bu mümkün olmayacaktır. Pat’ in eşinin sevgisini tekrar kazanmak için, Tiffany’ nin de dans yarışmasında yer alabilmesi için tek yol birlikte hareket etmeleridir.
Bazı anlar ve o anlarda yer alan müzikler vardır. Yıllar geçse de hafızalarımızda yer alır ve bizi o ana sürükler. Pat’ in düğün şarkısını her duyduğunda hissettiğini sizler de farklı hatıralarınız için hissedip anılarınızda yolculuk yapacağınızdan eminim. Akıl hastanesinden çıkmış bir kişinin ruhsal hali filmde çok güzel yansıtılmış. Yaşadıkları çok kötü olsa da eşini delicesine sevdiği için ona her yoldan ulaşmayı denemektedir.

En romantik ve en eğlenceli sahneler dans provalarında yer alıyor. Filmde Tiffany’ nin “duygu” nun ne demek olduğunu tanımladığı sahne de çok güzel. Pat ve Tiffany arasındaki anlaşma her ne kadar iki tarafın menfaatine olacak bir ortaklık gibi gözükse de Tiffany’ nin amacına ulaşmak için birazcık hile yaptığını söyleyebiliriz.

Pat’ in babası olarak karşımıza çıkan Robert De Niro’ nun da filmin değerini arttırdığını belirtmeden geçmek olmaz. Baba-oğul ilişkisi dramatik olarak aktarılmaya çalışsa da filmin türü gereği çok da duygusal anlar yaşamayacaksınız. Her zaman aileyi toparlayan anne karakteri de filmde yer alan güçlü karakterlerden. 

Biri güzel, biri yakışıklı. Aşk ve dans. Her zaman bir umut ışığının olacağını size hissettirerek mutlu uyumanızı sağlayan bir film. Aldığı ödüllerle de başarısını tescilleyen bu filmi mutlaka izlemelisiniz…

Silver Linings Playbook (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder