Riddick [2013]


Buradan kurtulduktan sonraki beş saniye içinde öleceksin!!!
                                                                                                                                  
2000 yılında çekilen "Pitch Black / Derin Karanlık" ve 2004 yılında çekilen "Chronicles Of Riddick / Riddick Günlükleri" filmlerinden sonra serinin üçüncü filmi "Riddick" 2013 yılında vizyona girmiştir. Bu seri ile bir Furian savaşçısı olan ve Vin Diesel'in hayat verdiği Riddick karakterinin maceralarına tanıklık ediyoruz.

İkinci filmin sonunda Riddick'i Necromonger klanının lideri Lord Marshal'ı öldürmüş ve klanın lideri olarak bırakmıştık. Serinin üçüncü filmi ile birlikte hikayenin kaldığı yerden devam edeceğini düşünüyordum. Ancak durum beklenenin aksine farklı bir şekilde gelişmiştir.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; "Riddick, kendi türünün ihanetine uğramıştır ve ıssız bir gezegende ölüme terk edilmiştir. Hayatta kalmaya çalışırken gezegenin aslında ıssız olmadığı, vahşi yaratıklarla etrafının çevrili olduğu gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Üstün yetenekleri ile hayatta kalmayı başaran Riddick'in tek amacı, bu gezegenden kurtulmaktır. Bunun için gezegende ödül avcıları tarafından inşa edilmiş olan bir kurtarma istasyonuna sığınır. Burada kurtarma sinyalini aktif hale getiren Riddick, iki uzay gemisinin gezegene inmesini sağlar. Bu gemilerden birinde aslında Riddick'in peşinde olan ödül avcıları, diğerinde ise Riddick'in geçmişinden gelen ve ödül avcılarında daha tehlikeli bir düşman vardır. Riddick artık hayatta kalmak için hem insanlarla hem de yaratıklarla ölümüne bir mücadele vermek zorundadır."

Filmle ilgili görüşlerime gelince. Yazımın başında belirtmiş olduğum üzere başarılı olmuş bir serinin üçüncü filmi olarak düşündüğümüzde, bu film ile hikayenin kaldığı yerden devam edeceğini ummuştum. Ancak umulanın aksine bir devam filmi olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta bu filmin 2000 yılında çekilmiş olan Pitch Black / Derin Karanlık filminin yeniden çekilmiş hali olduğunu söylesem yanlış söylemiş olmam düşüncesindeyim. Ancak seri olarak değil de diğer filmlerden bağımsız olan tek bir film gibi düşündüğümüzde ise son derece başarılı bir bilim-kurgu aksiyon filmi olduğunu da belirtmeliyim.


Oyunculuk, görsel efektler ve ses olarak başarılı diyebileceğim bir film. Gezegenin ve gezegende var olan vahşi yaratıkların tasarımı son derece başarılı. İlk başlarda Riddick'in hayatta kalma çabası ve sonrasında gücünü toparladıktan sonra gezegenden kurtulmak için yaptığı planlar başarılı bir şekilde bizlere anlatılıyor. Ayrıca filmin atmosferinin karanlık yapısı, savaş sahnelerinin kurgulanması üzerinde çok çalışılmış olduğu belli. Konu tek düze, hayatta kalma teması üzerine kurulmuş olsa da hikayenin ilerleyişi ve işlenişi gayet başarılı. Yine Vin Diesel oyunculuğu ile göz doldurmakta. Ancak oyuncu kadrosunda yer alan Karl Urban'ın sadece yaklaşık bir dakika kadar görünmesi ise bende hayal kırıklığı yaratmıştır. Karl Urban'ın aktif bir rol almasıyla film bambaşka bir aşamaya taşınabilirdi düşüncesindeyim.

Sonuç olarak iyi bir aksiyon bilim-kurgu filmi arıyorsanız, Riddick, sizin için iyi bir tercih olabilir. Serinin diğer filmlerini izlemiş olmanızın fazla bir önem taşımadığı bu başarılı filmi izlemenizi tavsiye ederim.

Riddick (2013) on IMDb  

 
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder