Olympus Has Fallen - Kod Adı: Olympus [2013]


Sağlam oyuncu kadrosu bile filmi kurtarmaya yetmemiş.                                                                                                                                                                                                       
Son yıllarda Amerikan Başkanına karşı yapılan terör saldırılarını konu olan pek çok film çekildi ve çekilmeye de devam ediyor. Sadece 2013 yılında Beyaz Saray'ın teröristlerce ele geçirilmesine ilişkin iki farklı film vizyona girdir. Konu sıkıntısı yaşayan sinema sektörü için iyi bir esin kaynağı olsa da bu konudan hareketle çekilen filmlerin sinemaseverlere çok da bir şey verdiğini söylemek güç olsa gerek.

İşte bu filmlerden biri de Antoine Fuqua'nın yaptığı ve başrollerinde Gerard Butler, Aaron Eckhart ve Morgan Freeman'ın yer aldığı Olympus Has Fallen / Kod Adı: Olympus filmidir.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsedelim. Mike Banning ( Gerard Butler ), Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Benjamin Asher'ı ( Aaron Eckhart ) korumakla görevli gizli servis ajanlarından biridir. Ayrıca Başkan ve ailesince en çok sevilen ajanlardan biridir. Bir akşam Başkan ve eşi bir davete giderlerken yolda trajik bir kaza meydana gelir ve olaya müdahale eden Mike Banning'in hayatının en kritik seçimlerinden birini yapmak zorunda kalacaktır: ya Amerikan Başkanını ya da Başkanın karısını kurtaracaktır. Her şeye rağmen görevine bağlı kalan Mike, Amerikan Başkanını kurtarır. Herkesçe doğru seçim yaptığı söylenen Mike, bu olaydan sonra saha görevinden alınır. Bu olaydan kısa bir süre sonra, Beyaz Saray'da Güney Kore Devletinin temsilcileri ağırlanır. Ancak Güney Kore heyetinin içine Kuzey Koreli teröristler sızmıştır ve teröristler, içeriden aldıkları destek ile Beyaz Saray'ı ele geçirir. Başkan rehin alınır. Dünya'nın en güvenlikli yeri teröristlerce işgal edilmiştir ve iş yine eski gizli servis ajanı Mike Banning'in omuzlarına kalacaktır.

İyi oyuncu kadrosuna rağmen maalesef hikaye olarak çok bir şey vaat etmeyen ancak bol aksiyon ile açıklarını kapatmaya çalışan bir film ile karşı karşıyayız. Zira dünyanın en güvenlikli yeri olarak anlatılan Beyaz Saray'ın bu kadar basit bir şekilde ele geçirilmesi ve Amerikan Başkanının rehin alınması çok da akla mantığa yatmıyor. Diğer taraftan tüm Amerikan güvenlik güçlerinin hiç bir şey yapamazken tek bir adamın tüm teröristleri durdurması da yine pek bir mantıkla örtüşür gibi değildir. Kısaca hikaye bahane aksiyon şahane filmi olmuş dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Bu bakımdan filmin çekiliş amacı çok net. Sempatik bir Amerikan Başkanı yaratarak mağduru oynamak ve tüm dünyada Amerikan sempatisi yaratmak. Ancak maalesef insanlar artık bu tür oyunlara kanmıyor. Neyse bu konu ile ilgili lafı fazla uzatmak istemiyorum.

Film hikaye olarak sahip olduğu tüm açıklarını bol ve başarılı sayılabilecek aksiyon sahneleri ile doldurmaya çalışmış. Bunda da başarılı olduğunu söyleyebilirim. Zira teknolojinin gelişmesi ile birlikte gerçeğe yakın sahnelerin elde edilmesi çok daha kolay olmaktadır. Bol silahlı çatışma çok daha bol patlama sahneleri ile film aksiyon olarak beklentileri karşılamayı başarıyor.

Sonuç olarak hikayeye kafa yormadan vakit geçirmek için bir film arıyorsanız, Kod Adı: Olympus belki de sizler için iyi bir tercih olacaktır.

Olympus Has Fallen (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder