Lethal Weapon - Cehennem Silahı


Sinema tarihinin belki de en iyi polisiye aksiyon serisinin ilk filmi
                                                                                         
Polisiye aksiyon filmi denilince akla gelen filmlerin başında kesinlikle başrollerinde Mel Gibson ve Danny Glover'ın oynadığı Lethal Weapon / Cehennem Silahı serisi gelmektedir.

Bir tarafta karasının ölümü üzerine bunalıma giren ve intiharın sınırlarında gezen, çılgın polis memuru Martin Riggs ( Mel Gibson ), diğer tarafta ise emekliliğine kısa bir süre kalmış olan, kuralcı ve tam bir aile babası olan cinayet masası dedektifi Roger Murtaugh ( Danny Glover ). Birbirlerine tamamen zıt iki karakterin bir araya gelmesiyle ortaya birbirlerini her yönden tamamlayan mükemmel bir ikili çıkmıştır.

Neyse kısaca filmin konusundan bahsetmek gerekirse. Roger Murtaugh'ın yakın arkadaşı olan Michael Hunsaker’ın kızının intihar etmesi üzerine olayı Roger Murtaugh soruşturmaya başlar. Bu soruşturmada ise ortak olarak kendisine Martin Riggs eşlik etmektedir. İlk başlarda gerçekleşen olay basit bir intihar vakası olarak görünse de soruşturma derinleştikçe işler sarpa saracaktır. Soruşturma ilerledikçe, ipuçları onları General Peter McAllister liderliğindeki Gölge Şirketi adında, Vietnam dönemi paralı askerlerinden oluşan bir gruba ulaştıracaktır. ( Spoiler / Sürpriz bozan vermemek için hikayenin devamı anlatmıyorum )

Cehennem Silahı serisinin bu kadar sevilmesinin başlıca sebebi hiç kuşkusuz Mel Gibson ve Danny Glover'ın mükemmel uyumudur düşüncesindeyim. Mel Gibson'ın çılgın polis rolünün, Danny Glover'ın ise ailesine düşkün yaşlı kurt polis rolünün hakkını verdiğini ve bu durumun da filmin sevilmesindeki başlıca sebep olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Diğer taraftan hikaye kurgusunun son derece başarılı olduğunu, ipuçlarının ilmek ilmek işlenerek hikayenin intihar olayından çok farklı boyutlara geldiğini belirtmeliyim. Bu sağlam hikaye ile birlikte yerinde ve dozunda kullanılan aksiyon sahneleri ile seyir zevki adeta tavan yapmaktadır. 

Sonuç olarak ne zaman izlesem ilk kez izliyormuşum gibi zevk aldığım nadir filmlerden biridir. Sinemaya düşkün birinin bu zamana kadar mutlaka bir kaç kez izlemiş olması muhtemel olan bu filmi, bir şekilde hala izlemediyseniz çok şey kaybetmişsinizdir demektir. İzlemediyseniz ilk boş zamanınızda izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Lethal Weapon (1987) on IMDb

Fragman
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder