Good Luck Chuck - İyi Şanslar Chuck [2007]


Pek çok erkeğe göre bulunmaz bir nimet; ancak Charlie için büyük bir lanet
                                                                                   
Kadınların beraber olmak için adeta sıraya girdikleri Charlie'nin lanetini(!) anlatan eğlenceli bir film Good Luck Chuck / İyi Şanlar Chuck filmi. Charlie'ye göre lanet en yakın arkadaşı Stu içinse bulunmaz bir özellik.

Neyse filmimizin konusundan bahsetmek gerekirse. Henüz on yaşındayken kendisini seven kız tarafından lanetlenen Charlie'nin hikayesine tanıklık edeceğiz. Charlie'nin şöyle bir özelliği vardır. Birlikte olduğu kadınlar, çok kısa bir süre sonrasında hayatının aşkını bulmakta ve kısa süre içinde evlenmektedir. Charlie'nin bu özelliği kulaktan kulağa yayılır ve bir şehir efsanesine dönüşür. Artık evlenmek isteyen kadınlar Charlie ile bir gece birlikte olmak için adeta sıraya girmişlerdir. Charlie aslında gerçek aşkı aramaktadır. En yakın arkadaşı Stu ise Charlie'ye bu durumdan yararlanması gerektiğini söyleyip durmaktadır. Bir yandan gerçek aşkını ararken diğer taraftan peşindeki kadınlarla birlikte olmaya başlar. Ancak bir gün karşısına Cam isimli, hayvanat bahçesinde penguenlerin bakımından sorumlu ve son derece sakar bir kız çıkar. Charlie, gerçek aşkı bulmuştur. Ancak laneti yüzünden Cam ile beraber olmaktan korkmaktadır. Lanetin olmadığına inanır ve Cam ile birlikte olur. Sonrasında ise Charlie, Cam'i kaybetmemek için her türlü yola başvuracaktır. Fakat bu davranışları Cam'i bunaltmaktadır. Bakalım Charlie, hayatının gerçek aşkı ile evlenebilecek midir ?

Aslında eğlenceli bir hikaye üzerine inşa edilmiş güzel bir film demek isterdim. Ancak güzel düşünülmüş bu hikayenin çok daha iyi anlatabileceği düşüncesi bende ağır basmaktadır. Zira Charlie'nin laneti anlatılmaya çalışılırken sürekli olarak seks sahnelerine yer verilmiş ancak birlikte olduğu kadınların evlendikleri hiç bir zaman gösterilmemiştir. Bence evlilik sahnelerinin gösterilmesi filmin inandırıcılığını son derece arttırabilecekken sadece ilişki sahnelerinin gösterilmesi yanlış bir tercih olmuştur düşüncesindeyim. 

Oyunculuk olarak Jessica Alba'ya sakarlığın çok yakıştığını ve adeta tek başına filmi sırtladığını söyleyebilirim. 

Sonuç olarak yanlış tercihler sonucunda çok daha iyi anlatılabilecek bir hikaye maalesef kötü bir şekilde sinemaya aktarılmıştır. İzleyip izlememek size kalmış.

Good Luck Chuck (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder