Alex Cross [2013]

 İnsan öldüğünde sevgi onunla birlikte ölmez. Sevgi bakidir                                                                                                   

Amerikalı yazar James Patterson'un ünlü roman serisinden beyazperdeye aktarılan suç ve psikolojik gerilim filmidir. 2012 yılında vizyona girmiş olan film, Alex Cross filmlerinin üçüncü filmidir. ( Ancak film ülkemizde 2013 yılında vizyona girmiştir.) 1997 yapımı "Kızları Öp" filmi ile 2001 yapımı "Along Came a Spider" filmlerinde de karşımıza çıkan Alex Cross karakterini bu filmlerde ünlü aktör Morgan Freeman canlandırmıştır. Bu son filmde ise Tyler Perry, Alex Cross rolünde karşımıza çıkmaktadır.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekir. Psikoloji eğitimi almış Detroit Cinayet Masası dedektifi Dr. Alex Cross ve ekibinin, Detroit'in zengin mahallelerinden birinde işlenen ve dört kişinin öldürüldüğü bir olaya müdahale etmesi ile olaylar başlar. Dört kişi öldürülmüştür, ancak evden herhangi bir şeyin çalınmamış olması, olayların ardında başkaca sebeplerin olduğunu düşündürmektedir. İşlenen cinayetlerin ardında her seferinde karakalem bir tablo bırakan bu katile Picasso ( Matthew Fox ) ismi verilir. Kedi fare oyununa dönen kovalamacada işler kişisel bir hal almaya başlayınca, Alex Cross ahlaki ve psikolojik sınırlarını da zorlayacaktır. 

Klasik bir intikam filmi dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Zira yaşananlar sonrasında polislik değerlerinden ve ahlaki yapılarından ödün vermek zorunda kalan iki dedektifin katili yakalama ve intikam alma hikayesi üzerine kurulmuş bir film. Ancak sonuna kadar gizemini koruması ve gerilimin baştan sona azalmaması filmin en önemli artılarından. Ayrıca Picasso rolünü üstlenmiş olan Matthew Fox'un oyunculuğunun filmin başarısında en büyük etmen. Gerçekten de Lost dizisinin Jack karakteri, bu filmi adete tek başına sırtlamış götürmüş durumda. Kitap uyarlaması olması sebebiyle konunun iyi kurgulandığını ve hikayenin ilerleyişi gizemli ve gerilimli bir şekilde devam ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim.


Aslında filmin ana hikayesini oluşturan, cinayetlerin işlenme nedenleri ve bu cinayetlerin arkasında bulunan kişinin, sadece çok kısa bir şekilde filmin sonunda adeta geçiştirircesine anlatılması ise filmin, benim için en olumsuz yanı. Zira cinayetler ve kedi fare oyunu üzerinde çok uzun durulmuş ancak bu nedenle de ana konudan fazlaca sapılmıştır. Ana konuyu beş dakika içinde çözen bir dedektifin, katili bu kadar uzunca bir süre yakalayamaması, dediğim gibi filmin değerini fazlaca düşürmektedir. 

Ancak yine de polisiye gerilim filmlerinden hoşlanıyorsanız bu filmi de izlemelisiniz düşüncesindeyim. Hatta sırf Matthew Fox'un oyunculuğu için bile izlenir düşüncesindeyim.

Alex Cross (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder