The Foreigner - İntikam [2017]


Beyaz perdenin döverken güldüren isimlerinin başında gelen ünlü oyuncusu Jackie Chan'i bu sefer biraz farklı bir rolde izliyoruz.

1984 yılında Çin'den Londra'ya göç etmiş olan Quan Ngoc Minh ( Jackie Chan ) Londra'da tek kızıyla yaşamaktadır ve burada sıradan bir lokanta işletmektedir. Quan'ın bu sıradan hayatı bir anda alt üst olacaktır. Zira sivilleri hedef alan bir bombalı saldırıda kızı hayatını kaybetmiştir. Olayı araştırmaya başlayan Quan, İngiliz yetkililerden bu saldırıyı gerçekleştiren kişilerin isimlerini öğrenmek ister. Ancak tabi ki bu mümkün olmayacaktır. Fakat yine de Quan olayın peşini bırakmayacaktır. Yaşanan saldırının arkasındakileri aramakta ısrarcı olan Quan'ın yolu, eski İRA üyesi siyasetçi Liam Hennessy ( Pierce Brosnan ) ile kesişecektir. Quan'ın yeteneklerini hafife alan Liam Hennessy'in sert kayaya çarptığını fark etmesi uzun sürmeyecektir. Yetkililer bir yandan olayı çözmeye çalışırken bir yandan da intikam ateşi ile yanıp tutuşan Quan ile uğraşmak zorunda kalacaklardır.

Politik meseleler yüzünden kızını kaybetmiş bir babanın intikam mücadelesini izlediğimiz film, Jackie Chan ve Pierce Brosnan'ın sağlam oyunculuklarına rağmen maalesef sıkıcı anlatımı sebebiyle bence sınıfı geçmeyi başaramamıştır. Aksiyon sahnelerinin başarılı ve gerçekçi kurgusuna rağmen filmin temposunun doğru olarak ayarlanamadığını, filmin bazı sahnelerinde yoğun politik söylemler yüzünden temponun aşırı şekilde düştüğünü rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca Quan karakterinin izleyicilere çok geç aktarılması da karakterle izleyici arasında bağ kurulmasına engel olmuştur düşüncesindeyim. Zira kızını kaybetmiş bir baba olsa da izlerken kendinizi karaktere yakın hissedemiyorsunuz.

Sonuç olarak boş vakitte izlenebilir bir film olduğunu söyleyebilirim. Ancak beklentiyi yüksek tutmamakta fayda var. 



Intikam (2017) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 6.5
 Akıcılık : 5.0
 Görsel Kalite : 6.0
 Müzik : 5.0
  MAZLUM PUANI : 6.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder