The Flash


The Flash, DC Comics evreninin Adalet Birliği ( Justice League ) üyelerinden biridir. En önemli özelliği pek çoğunuzun da bildiği üzere süper hızlı hareket edebilmesi ve aynı hızda iyileşebilme özelliğidir. DC Comics evreninin de en önemli karakterlerinden biridir. Çizgi roman dünyasındaki önemi ve popülaritesi sebebiyle pek çok dizi ve filmde boy göstermiştir.

Amerikan The CW kanalında yayınlanmakta olan The Flash dizisi ile Flash karakterinin gençlik yıllarına şahitlik ediyoruz.

Dizinin konusundan da kısaca bahsetmek isterim. Küçüklüğünde annesinin sarı bir şimşek tarafından öldürülmesine şahit olan Barry Allen ( Grant Gustin ), gördüklerini polislere anlatmasına rağmen, kimseyi kendisine inandıramaz. Annesinin cinayetinden babası suçlu bulunur. Annesi mezara babası hapse girmiş olan Barry'i aile dostları Joe West ( Jesse L. Martin ) kendi öz evladı gibi büyütmüştür. Okuma hayatı sona eren Barry, Central City Polis Departmanı Adli Tıp bölümünde asistanı olarak göreve başlar. Bu arada  Dr. Harrison Wells ( Tom Cavanagh ) önderliğindeki S.T.A.R.  Endüstrilerinin parçacık hızlandırıcısı çalıştırılmaya başlandıktan çok kısa bir süre sonrasında büyük bir patlama meydana gelir. Bu patlama sonrasında Central City üzerinde oluşan değişik hava olayları sonucunda Barry'i şimşek çarpar. Bu şimşek onda aşırı hızlı hücre yenilenmesine sebep olur. Kırılan kolu 3 saat içinde iyileşmiştir. Kalbi o kadar hızlı atmaktadır ki hastanedeki makineler ölçemez. Fakat en önemlisi süpersonik bir hıza ulaşmıştır. Kendisinin bu özelliğini keşfeden Dr. Wells, Barry'i kendi gözetimine alır. Patlamanın yaşandığı akşam, bu patlamadan sadece Barry etkilenmemiştir. Bir gurup insan da çeşitli güçlere sahip olmuştur. Bu insanların da bir kısmı sahip oldukları bu doğaüstü güçleri kendi çıkarları için suç işlemekte kullanmaktadırlar. Artık Dr. Wells ile ekibi güçlerini öğrenme ve geliştirme hususunda Flash'a yardımcı olacaklar ve Flash da adına meta-human denilen suçluları yakalamak için elinden gelini yapacaktır. Bu durum, Flash'ın annesinin katili ile karşılaşmasına kadar devam eder. Annesinin katilinin gerçek olduğunu öğrenen Barry'in tek amacı bu katili yakalamaktır.

Hikaye olarak The Flash karakterinin gençlik yıllarına ve kendisini geliştirme dönemine şahit olduğumuz The Flash dizisinin şu anda ilk sezonu yayınlanmakta. İlk sezonun da yazıyı yazdığım tarih itibariyle 10 bölümü yayınlanmıştır. Ancak ikinci sezonun da onayı alınmış durumdadır.

Şu anda her bölümde ayrı bir meta-human yakalama hikayesi ile dizi devam etmektedir. Her bölümde farklı bir karakter ve hikaye görmek dizinin izlenebilirliği bakımından önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bazı bölümlere Arrow dizisinden tanıdığımız Olliver Quinn'in de konuk olması ile diziye farklı bir hava katmıştır. Ayrıca Prison Break dizisinden tanıdığımız Wentworth Miller ve Dominic Pursell'in kötü karakterler olarak diziye eklenmeleri de gayet başarılı bir tercihtir. Dileğim bu karakterlerin devamlı olması yönündedir. Ayrıca The Flash karakterini canlandıran Grant Gustin'in de bu role yakıştığını belirtmeliyim. Biraz daha genç nesile hitap eden dizide Grant Gustin başarılı bir tercih olmuş düşüncesindeyim. Ayrıca Barry'in babası Henry Allen rolün canlandıran John Wesley Shipp'in 1990 yılında yayınlanmış olan The Flash dizisinde Barry Allen rolünü canlandırdığını ve bunun güzel bir gönderme olduğunu belirtmeliyim.

Son zamanlarda takip edecek, zaman geçirmelik bir dizi arayışında iseniz başarılı hikayesi ve iyi oyuncu kadrosu ile The Flash dizisi iyi bir seçenek olabilir.

Yayın Tarihi                     : 7 Ekim 2014
Yapım Şirketi                   : Warner Bros. Television, Berlanti Television, DC Comics
Oyuncular                         : Grant Gustin - Barry Allen
                                            Candice Patton - Iris West
                                            Danielle Panabaker - Caitlin Snow
                                            Rick Cosnett - Eddie Thawne
                                            Carlos Valdes - Cisco Ramon
                                            Tom Cavanagh - Dr. Harrison Wells
                                            Jesse L. Martin - Detective Joe West 
Mazlum Puan                    : 8
Tür                                     : Aksiyon, Macera, Drama

The Flash (2014) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder