Kingsman: The Golden Circle - Kingsman: Altın Çember [2017]


Genç ajanımız Eggsy'nin maceraları kaldığı yerden devam ediyor. Bu sefer Eggsy'nin karşısında Dünya'nın en güçlü uyuşturucu karteli yer almakta. 

Filmin hikayesinden kısaca bahsetmek gerekirse; İlk filmde Dünyayı kurtarmayı başaran Eggsy (Taron Egerton), İsveç prensesi sevgilisi ile mutlu bir hayat yaşamaktadır. Akıl hocası Harry'nin (Colin Firth) yokluğunu hissetse de ajanlık kariyeri de tam gaz devam etmektedir. Ancak Eggsy'nin bu düzenli hayatı bir anda alt üst olacaktır. Zira Altın Çember isimli gizli ancak Dünyanın en by,üyük uyuşturucu karteli, Kingsman'ı hedef alır. Eggsy ve Merlin (Mark Strong) hariç tüm Kingsman'ler öldürülür. Arkadaşlarını öldüren karteli çökertmek amacında olan Eggsy ve Merlin'in yolu Amerika'ya düşer. Aynı kendileri gibi Amerikan Gizli Teşkilatı olan Statesman ile yolları kesişen ikili çok daha büyük bir tehdit ile karşı karşıya oldukları acı bir şekilde öğrenecektir. Zira Altın Çember, tüm Dünyaya pazarladıkları uyuşturucu maddelerinin içerisine insanları kısa zamanda öldürecek bir virüs enjekte etmiştir. Kartel tek amacı uyuşturucunun tüm Dünyada yasal hale gelmesini sağlamaktır. Bir kez daha Eggsy ve Amerikalı arkadaşları Dünyanın tek umudu haline gelmişlerdir.

Pek çok devam filminde olduğu gibi ilk filmin gerisinde bir devam filmi ile karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun başlıca sebebi ise kötü adam daha doğrusu kötü kadın karakterin iyi kurgulanamamış olmasıdır. Zira bu tarz filmleri bir kaç seviye yukarı taşıyan başlıca unsurun kötü karakter olduğunu düşünmekteyim. Her ne kadar usta oyuncu Julianne Moore tarafından canlandırılıyor olsa da kartelin lideri Poppy karakteri maalesef bu film için zayıf kalmıştır. Sadece uyuşturucuyu legal hale getirmek motivasyonu bu film için yeterli olmamıştır dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Kötü karakterle ilgili olumsuzluğu bir kenara koyacak olursa filmin temposunun iyi ayarlanmış olduğunu, özellikle aksiyon sahnelerin son derece eğlenceli, absürt ve sağlam kurgulanmış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Filmin sıkılmadan izlenmesinin nedeni ise bu aksiyon sahnelerinin son derece başarılı olmasıdır düşüncesindeyim.

Kısacası akıllarda kalacak bir film olmasa da boş vakitte izlenebilir. Ancak izlenmese de çok bir kayıp olmayacaktır. Tercih sizin.




Kingsman: The Golden Circle (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder