Unbroken - Boyun Eğmez Ön bilgi ve Fragman


Laura Hillenbrand'ın kaleme aldığı "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption" adlı kitaptan uyarlanan filmde, Amerikalı olimpiyat uzun mesafe koşucusu Louis Zamperini'nin hayatı anlatılmaktadır. 2010 yılında yayımlanmış olan kitap Time dergisince yılın kitabı seçilmiştir.

Peki Louis Zamperini kimdir ? 1936 Berlin olimpiyatlarında ülkesini maraton dalında finalde temsil etmiş olan ancak dereceye girip madalya kazanamayan uzun mesafe koşucusudur. Ancak final performansı ile Adolf Hitler'i çok etkilemiş olacak ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak istemiştir. Berlin'den sonra 1940 Tokyo olimpiyatlarının ise en büyük favorilerinden biridir. Ancak 2.Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle orduya katılan Louis Zamperini, Amerikan ordusuna ait görev aldığı bombardıman uçağının 1943 yılında düşmesi üzerine Pasific Okyanusunda 47 gün hayatta kalma mücadelesi verir. 47 gün sonrasında Japonlar tarafından bulunur. Yaklaşık olarak 2,5 yıl savaş esiri olarak türlü işkencelere maruz kalır. 22 Ağustos 1945 tarihinde savaşın resmen bitmesiyle esirlikten ve işkencelerden kurtularak ülkesine döner.

81 yaşındayken 1998 yılında Japonya'da düzenlenen Kış Olimpiyat oyunlarında meşaleyi taşımış olan Zamperini 2 Temmuz 2014 tarihinde 97 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Laura Hillenbrand'ın Boyun Eğmez kitabını ülkemizde de bulmak mümkündür. Filmi izlemeden önce daha detaylı bilgi edinmek isteyenlere kitabı da okumalarını tavsiye ederim. Kitabın yarısını okumuş biri olarak kitabı da şiddetle tavsiye ederim.

Angelina Jolie'nin yönetmen koltuğuna oturduğu, gerçek hayattan alınmış bu filmi, herkesin ibretle izlemesi gerekir.

Vizyon Tarihi            : 20 Şubat 2015
Yönetmen                  : Angelina Jolie
Oyuncular                  : Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Takamasa Ishihara
Süre                           : 137 Dakika
IMDB Puanı              : 7,2
Tür                             : Dram, Biyografi

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder