Pain&Gain - Zor Kazanç [2013]


Para kazanmak ve kolay yoldan zengin olmak için hırslarına yenik düşen bir gurup insanın hikayesinin anlatıldığı farklı bir film "Zor Kazanç". Ayrıca bu filmin hikayesinin maalesef gerçek hayattan alınmış olduğunu da belirtmek isterim. Zira filmin sonuna "kadar bu kadar da olmaz" diyeceksiniz büyük bir ihtimalle. Ama film sonunda olayları gerçekleştiren gerçek kişileri ve onların hikayesini gördüğünüzde, filmin gerçek hayattan uyarlandığına emin olacaksınız.

Neyse kısaca filmin konusundan bahsetmek gerekirse; Daniel Lugo ( Mark Wahlberg ), Florida'da bir vücut geliştirme salonunda eğitmen olarak çalışmaktadır. Çok çalışıyor olmasına rağmen çok fazla maaş elde edememektedir. Kısaca sıradan bir hayat yaşayan sıradan bir insandır Daniel Lugo. Ancak bu hayattan sıkılan ve kısa sürede zengin olma hayalleri kuran Daniel, arkadaşı Paul Doyle ( Dwayne Johnson ) ve Adrian Doorbal ( Anthony Mackie ) ile birlikte bir plan kurarlar. Plan basittir; vücut geliştirme salonuna gelen zengin iş adamı Victor Kershaw'u ( Tony Shalhoub ) kaçırmak ve elinden alacakları imzalı kağıt ile bu iş adamının tüm mal varlığının üzerine oturmak. Plana uygun şekilde Victor Kershaw'u kaçırırlar. Planın bu kısmı gayet başarılı gitmiştir. Ancak sonrasında işler sarpa sarar ve beklenmedik olaylar gelişir.


Filmin genel olarak hikayesine baktığımızda, aslında tam bir dram filmi diyebilirim. Ancak tabi ki aksiyon ve suç unsurları da dram kadar ağır basmaktadır. Ayrıca filmin komedi alt yapısı da gayet başarılıdır. Böyle bir filmde komedi biraz absürt kaçabilir. Ancak akıllıca düşünülmüş espirileri ile bu durum tamamen ortadan kaldırılmıştır. Gerçek hayatta gerçekleşen olayların filme aktarılması, hikayenin kurgulanışı ve olayların gelişimindeki başarılı anlatım filmin en önemli artısıdır. Tüm bunların yanında Mark Wahlberg, Dwayne "The Rock" Johnson, Tony Shalhoub gibi başarılı isimlerin  yer alması filmin başarısını katlamıştır.

Sonuç olarak tam bir kara mizah filmi diyebileceğimiz bu ibretlik filmi bu zamana kadar hala izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

Pain & Gain (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder