Bumblebee [2018]

Transformers evreni çekilen her film ile genişlemeye devam ediyor. Ancak bu sefer sonu hüsranla biten dev bütçeli bir film yerine, ayakları daha sağlam yere basan bir spin-off film ile. Seriye yeni bir soluk getirmek için Bumblebee karakteri de son derece doğru bir tercih olarak karşımıza çıkıyor.

Gelelim filmimizin konusuna. Cybertron'daki iç savaş tüm hızıyla devam ederken Bumblebee, lideri Optimus Prime'dan aldığı emirle Dünya'ya doğru yola çıkar. 1987 yılında Dünya'ya geldiği ilk zamanda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hafızasını ve konuşma yeteneğini kaybeden Bumblebee, Kaliforniya'nın küçük bir sahil kasabasında saklanmaya başlar. Bu sırada babasını kaybetmenin verdiği sıkıntılarla boğuşan Charlie 18 yaşına yeni adım atmıştır. İşte böyle bir zamanda Charlie ve Bumblebee'nin yolları kesişecektir. İkili arasında kısa zamanda çok büyük bir dostluk gelişecektir. Ancak ikilinin peşini gerek Cybertron'dan gelen Decepticonlar gerekse de Amerikan askerleri bırakmayacaktır.

Bundan önce vizyona girmiş her yeni Transformers filmi ile seriden iyice soğumuşsanız Bumblebee filmi seriye olan bakışınıza değiştirecektir düşüncesindeyim. Zira orijin hikayesine daha bağlı kalan film çizgi serideki birinci jenerasyon karakterleri beyaz perdeye taşıması ile gönüllerde taht kurmayı başarmaktadır. Ayrıca diğer filmlerin en büyük eksisi olarak karşımıza çıkan devasa savaş sahnelerinin bu filmde olmaması da Bumblebee filminin bir diğer artısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Savaşların daha minimal tutulması, savaş sahnelerinin çok daha anlaşılır şekilde kurgulanması ve çekilmesi, başrollerde seksi bir Hollywood yıldızı yerine daha gerçekçi genç bir kadın oyuncunun yer alması, ayrıca seyir süresinin tadında ve dozunda belirlenmesi gerçekten önceki Transformers filmlerine göre bu filmi çok daha başarılı kılmaktadır.

Ancak filmin hikaye akışının klişelerle dolu olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Uzaylı bir ırk, dünyadan bir çocukla dost olur, peşlerini devlet bırakmaz ve ikili bir şekilde tüm zorlukların üstesinden gelir. Bu formül klişe olsa da daha uzunca bir süre kullanılacak gibi görünmektedir.

Kısacası ailecek eğlenceli vakit geçirmek için izlenebilir bir film olduğunu düşünüyorum. Hatta belki biraz iddialı olacak ancak en iyi Transformers filmi dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. İzleyin pişman olmazsınız.


Bumblebee (2018) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 7.0
 Görsel Kalite : 8.0
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder