Passengers - Uzay Yolcuları [2016]

Tek mekan filmleri, sinemanın belki de en bıçak sırtı türlerinden biri. Zira bir iki oyuncunun tek mekanda bir araya geldiği bu tarz filmlerin en can alıcı noktası doğal olarak şaşırtıcı bir konuya sahip olma zorunluluğu olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer konu biraz da olsa çuvallar ise karşımıza maalesef sınıfta kalmış bir film çıkacaktır. İşte başrollerinde Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'ın yer aldığı Passengers/Uzay Yolcuları filmi de tek mekanda geçen, biraz bilim-kurgu biraz da romantizm ögeleri taşıyan farklı bir film. Bakalım film sınıfı geçmeyi başarıyor mu?

Gelelim filmimizin konusuna. Avalon Uzay Gemisi, Dünyanın kolonilerinden biri olan Homestead gezegenine doğru 120 yıl sürecek macerasına başlamıştır. 5000 yolcu ve 258 mürettebat, Avalon'da 120 yıl sürecek bir uykuya dalmışlardır. Uyutulan herkes yolculuğun bitimine dört ay kala uyanacaklardır. Ancak işler Jim Preston ( Chris Pratt ) için umulduğu gibi gitmemiştir. Zira Jim, tahminden 90 yıl önce uyanmıştır. Koskaca uzay gemisinde tek başına yaşamak zorunda kalan Jim'in hayatta kalabilmesi için çok daha zor kararlar almak zorunda kalacaktır. ( Sürprizbozan vermemek adına hikaye ile ilgili daha fazla bilgi veremiyorum )

Gizemli denilebilecek yapısı ile filmin ilk bölümünün gayet başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zira ilk kısımda Jim'in yalnızlığı, zamanla içine düştüğü bunalım gayet başarılı bir şekilde biz izleyicilere aktarılmıştır. İşin içine Aurora ( Jennife Lawrence ) karakterinin dahil olması ile filmin yapısı değişmekte ve film romantizme evrilmektedir. Her ne kadar Chris Pratt ve Jennifer Lawrence arasında başarılı bir uyum söz konusu olsa da filmin bu kısmının ağır ve sıkıcı ilerlediğini belirtmek isterim. Finale doğru filmin yeniden tarz değiştirerek aksiyona doğru yol aldığını ancak filmin finalinin bu tarz bir filme göre çok basit kaldığını, adeta geçiştirildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Farklı bir final ile çok daha sağlam bir film olabilirmiş düşüncesi bende ağır basmaktadır.

Sonuç olarak akıllarda kalacak bir film olmasa da yine de izlenebilir bir film olduğunu düşünüyorum. Ancak fazla beklentiye girmeden izlemenizi tavsiye ederim. 


Passengers (2016) on IMDb

 Senaryo : 5.0
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 6.0
 Görsel Kalite : 7.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6.0

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder