Shoot Em Up - Hepsini Vur [2007]


Günlük hayatın stresinden bunaldıysanız, arkanıza yaslanıp kafa yormadan bir şeyler izlemek istiyorsanız, Michael Davis'in yönetmenliğini yaptığı "Shoot Em Up - Hepsini Vur" filmi, akıllara zarar aksiyonu ile sizler için iyi bir tercih olacaktır düşüncesindeyim.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin kısaca konusundan bahsedeyim. Gece geç saatte otobüs durağında beklemekte ve havucunu yemekte olan Bay Smith ( Clive Owen ) hamile bir kadının silahlı bir adam tarafından kovalandığını görür. Olaya müdahil olarak hamile kadına yardımcı olan Bay Smith'in etrafını bir anda silahlı adamlar çevirir. Bu arada kadının doğumu da başlar. Bir yandan kadını doğurtmaya çalışan Smith diğer yandan silahlı adamlarla savaşmak zorunda kalır. Kadın doğurur, Smith ise üstün yetenekleri ile silahlı adamlara karşı koymaktadır. Kaçmaya çalışırken, maalesef kadın ölür. Smith ise çocuğu yanına alarak mekandan kaçar. Sonrasında Smith'in ve yeni doğmuş çocuğun peşini silahlı adamlar bırakmayacaktır. Aynı şekilde Bay Smith'in de bu olayın peşini bırakmaya niyeti yoktur. 

Hikaye olarak izleyiciye çok bir şey vaat etmeyen film, absürt ve akıllara zarar aksiyonu ile izleyiciye tam bir görsel şölen sunuyor. Her ne kadar hikaye olarak mafya siyaset ilişkisi üzerine inşa edilmeye çalışılmış olsa da dediğim gibi film bu açıdan adeta yerlerde sürünüyor. Tüm bu olumsuz duruma rağmen çizgi film vari abartılı aksiyonu ile film izleyicinin gönlünü fethetmeyi başarıyor. Daha ilk sahne ile başlayan bu abartılı aksiyon filmin son dakikasına kadar, dur durak bilmeden devam ediyor. 

Oyunculuk olarak Clive Owen'ın herkesten nefret eden, depresif anti-kahraman Bay Smith karakterine yakıştığını, Monica Bellucci'nin filmi güzelliği ile ayrı bir hava kattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak Paul Giamatti tarafından canlandırılan kötü adam Hertz karakterine ayrı bir sayfa açmak gerekir düşüncesindeyim. Zira genellikle iyi rollerde görmeye alıştığımız Paul Giamatti'nin kötü adam performansı gerçekten şapka çıkarılacak türde.

Sonuç olarak bol aksiyon, şiddet, kan ve abartıdan hoşlanıyorsanız, bu filmi seveceksiniz düşüncesindeyim. Diğer türlü uzak durmanız gereken bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.  


Shoot 'Em Up (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder