Super 8 [2011]


Fringe ve Lost gibi efsane olmuş dizilere, Star Trek ve Star Wars Episode 7 gibi filmlere imza atmış olan sinemanın dahi çocuğu J.J. Abrams ile efsane Steven Spielberg'i bir araya getiren Super 8 filminde 1970'li yılların sonlarına gidiyoruz.

1979 yılı kışında, Ohio'nun küçük bir kasabasında yaşamakta olan  Joe Lamb ( Joel Courtney ) annesini bir iş kazası sonucunda kaybetmiştir. Aradan dört ay geçer ve okullar yaz tatiline girer. Bu arada Joe; arkadaşları Charles ( Riley Griffiths ), Cary ( Ryan Lee ), Martin ( Gabriel Basso ) ve Preston ( Zach Mills ) ile birlikte kendi zombi filmlerini çekme çabası içindedir. Kadroya Alice'nin ( Elle Fanning ) de eklenmesi ile birlikte çekimler hızlanır. Bir gece yarısı, çekim yapmak için harekete geçen gençler başlarına geleceklerden habersizlerdir. Çekim için eski tren istasyonuna giderler. Tam da her şey yolunda giderken çekim sırasında büyük bir tren kazası gerçekleşir. Kazadan kıl payı kurtulan arkadaşlar, hayatlarının en büyük şokunu yaşamışlardır. Dahası kazadan çok kısa bir süre sonra olaya Amerikan Hava Kuvvetleri de dahil olur. Kazanın gerçekleşmesinden sonra kasabada garip olaylar yaşanmaya başlar. 

Öncelikle filmin, son derece eğlenceli ve gizemli bir hikaye üzerine inşa edildiğini belirtmek isterim. Hikayesinin içinde birden fazla hikayeyi barındıran film, bu farklı hikayeleri gayet başarılı bir şekilde birleştirmektedir. Bir tarafta annesini kaybetmiş olan Joe'nun babası ile olan inişli çıkışlı ilişkisi, diğer tarafta kendi filmlerini çekmeye çalışan gençlerin çabası ve Joe'nun Alice'e olan duyguları gayet içten bir şekilde izleyiciye aktarılmaktadır. Gizem yaratmanın üstadı olan J.J. Abrams'ın, yine hikayenin başında tüm hünerini ortaya koyduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Filmin etkisini arttıran ve sevilmesini sağlayan bir diğer unsur da hiç şüphe yok ki filmi izlerken yaşadığımız nostalji havasıdır. Bu nostaljik hava, izleyicinin filme çok daha çabuk bir şekilde bağlanmasını sağlamaktadır. 

Her ne kadar genç ( hatta bu film için daha çocuk diyebilirim ) oyunculardan oluşan filmleri inandırıcılık olarak çok beğenmesem de bu film için aynı şeyleri söyleyemem. Zira Joel Courtney, Riley Griffiths, Ryan Lee ve Elle Fanning gibi genç oyuncuların performansları ile göz doldurduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sonuç olarak eğlenceli ve gizemli yapısı ile izlenmeyi hak eden bir filmdir. İzlemediyseniz tavsiye ederim.




Super 8 (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder