Çalgı Çengi İkimiz [2017]


Salih ve Gürkan'ın maceraları kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor.

Dile kolay ilk Çalgı Çengi filminin vizyona girmesinin üzerinden altı yıl geçmiştir. İlk filmde tesadüfi gelişen olaylar neticesinde mafya ile iş yapmak zorunda kalan Salih ile Gürkan, aradan geçen altı yıl içinde iyiden iyiye mafyanın içine girmişlerdir. Artık mafya düğünlerinde performans sergileyen ikilimizi, Salih'in evlenme kararı alması üzerine yeni maceralar bekleyecektir. Zira evlenmeden önce mafyadan çıkmaya karar veren Salih ve Gürkan, durumu mafyaya bildirir. Mafya lideri İsmet ise ikilimize mafyadan çıkabilmek için son bir görev verecektir. Görev aslında basittir; bir düğünden nikah memurunu kaçırmak. Görev basit olsa da isteneni yapıp mafyadan çıkmak hiç de kolay olmayacaktır. Zira işler yine arap saçına dönecek ve içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. 

Aradan geçen altı yıla rağmen ilk filmin oyuncu kadrosunun hemen hemen tamamının korunmuş olması ve diğer taraftan Selçuk Aydemir ve ekibinin, dizi ve filmlerinden görmeye alışık olduğumuz diğer oyuncuların filmde yer alması, bu filmin en büyük artısıdır düşüncesindeyim. Zira ilk filmdeki karakterleri yeniden görmenin yüzümün gülümsemesine yettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Hikayeye eklenen yeni karakterler de filme ayrı bir hava katmıştır düşüncesindeyim. Özellikle mafya babası İsmet rolünde Ayhan Taş'ın harikalar yarattığını belirtmek isterim. 

Diğer taraftan ilk filmin başarısını ve oyuncu kadrosunda yer alan isimleri düşündüğümde filmden beklentilerim çok yüksek olduğunu ancak filmin bu beklentilerimi tam olarak karşılayamadığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle hikaye olarak ilk filmin gerisinde bir film olduğunu, filmin bazı sahnelerinde sıkıldığımı da belirtmeden geçemeyeceğim.  

Sonuç olarak boş vakitte eğlenmek için izlenebilir. Ancak ilk filme aldanıp beklentilerinizi çok yükseltmeyin derim. 


Çalgi Çengi Ikimiz (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder