Hotel Transylvania - Otel Transilvanya [2012]


Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok daha kaliteli ve eğlenceli animasyon filmlerini izleme şansını yakalar olduk. Ki bu animasyonların sadece küçükler için değil aynı zamanda sinemaya gönül vermiş biz büyük izleyiciler için de bulunmaz bir nimet olduğunu düşünüyorum.

İşte "Hotel Transylvania - Otel Transilvanya" filmi de küçük izleyicilere olduğu kadar biz büyüklere de yönelik bir film. 

Kont Dracula, karısına ölürken bir söz vermiştir: Biricik kızları Mavis'i, dünyanın tüm kötülüklerinden korumak. Ki Dracula'nın karısı, canavarlardan nefret eden insanlar tarafından öldürülmüştür. Bu korkunç olaydan sonra kızına karşı son derece korumacı bir tutum sergilemeye başlayan Dracula adeta kızına hayatı zindan etmektedir. Diğer taraftan karısına verdiği söz doğrultusunda yaşamaya başlayan Dracula, kızı ile birlikte tüm canavarların güven içinde olacakları bir yer hayali kurmaktadır. Sonunda tüm canavarlar ile birlikte kızının huzur içinde yaşayabileceği Otel Transilvanya'yı açan Kont Dracula farklı bir heyecanı da yaşamaktadır. Zira kızı 118 yaşına basmak üzeredir. Bu büyük olayı kutlamak için tüm arkadaşlarını Otel Transilvanya'ya davet eden Kont Dracula'nın planları bir anda alt üst olacaktır. Frankenstein ve karısı, Mumya, Görünmez Adam, Kurtadam ve ailesi, Kocaayak ve daha pek çok canavar parti için Otel Transilvanya'ya gelir. Ancak Jonathan isimli bir insanın yanlışlıkla Otel Transilvanya'ya gelmesi ile Dracula'nın işleri bir anda karışır. Çünkü canavarların hepsi insanlardan korkmaktadır ve dahası otelde bir insanın olduğu anlaşılırsa canavarların bir daha otele gelmeme ihtimali vardır. Bu duruma engel olmak isteyen Dracula, Jonathan'ı kılık değiştirerek bir canavar gibi gösterir. Kısa zamanda Jonathan'dan kurtulmak isterken kızı Mavis'in Jonathan'a aşık olmasıyla işler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. 

Pek çoğunu farklı tarz filmlerde izlediğimiz Dracula, Kurt Adam, Görünmez Adam, Mumya, Frankenstein gibi aslında korkutucu olan karakterleri, bu tarz bir eğlenceli animasyon filminde izlemek gerçekten de sinemaseverlere farklı bir deneyim yaşatmaktadır. Renkli ve eğlenceli hikaye anlatımı ile iyi sayılabilecek espri anlayışıyla çoluk çocuk ailecek izlenebilecek filmlerden biridir. 

Sonuç olarak ailecek iyi vakit geçirmek istiyorsanız Hotel Transylvania - Otel Transilvanya filmi sizler için doğru bir tercih olacaktır düşüncesindeyim. İzlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.










Hotel Transylvania (2012) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder