Final Destination - Son Durak


2000 yılında vizyona giren Final Destination - Son Durak filmi özgün senaryosu ile kısa zamanda pek çok sinemasever için ayrı bir yeri olan filmler sınıfına girmiştir. Kader ve ölüm temelleri üzerine inşa edilen film, ölümden kurtulmayı başarmış bir grup arkadaşın kaderden kaçmaya çalışmalarını anlatmaktadır.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse. Okul gezisi için Paris'e gitmeye hazırlanan Alex (Devon Sawa) uçağa bindikten sonra son derece gerçekçi bir rüya görür. Rüyasında bindikleri uçağın havalandıktan çok kısa bir süre sonra havada patladığını ve herkesin öldüğünü görür. Uçaktan inmeye çalışırken uçak içinde ufak çaplı bir kavga çıkar ve bu kavga nedeniyle Alex ile birlikte kavgaya karışanlar uçaktan indirilir. Clear (Ali Larter), Carter (Kerr Smith), Tod (Chad Donella), Terry (Amanda Detmer) ve öğretmenleri Valerie (Kristen Cloke) uçaktan Alex ile birlikte inmek zorunda kalırlar. Tartışma havaalanında da devam ederken Paris uçağı kalkışından kısa bir süre sonra havada infilak eder. Beş kişinin hayatını kurtarmış olmasına rağmen herkes artık Alex'ten uzak durmakta ve Alex'e bir cadı gibi davranılmaktadır. Olayın üzerinden günler geçer ve uçak kazasından Alex sayesinde kurtulanlar garip kazalar nedeniyle ölmeye başlayınca işler farklı bir boyut kazanacaktır. Alex ise ölümün bir planı olduğunu ve bu planı çözebilirse bir şekilde ölümden kurtulabileceğini ve arkadaşlarını da kurtarabileceğini düşünmektedir. Ancak kaderden ve ölümden kaçmak pek de mümkün gibi görünmemektedir. 

Özgün konusu ile benzerlerinden hemen ayrılan son derece etkileyici bir film. Gerek sağlam hikaye kurgusu ile gerekse de iyi düşünülmüş kaza sahneleri ile seyirciyi kendine bağlamayı başarıyor. Aksiyon ve gerilim de yerinde ve dozunda harmanlanması da filmin başarısının anahtarı olarak karşımıza çıkıyor.  

Sinemaseverlerce çok beğenilmesi ve gişede elde etmiş olduğu başarı neticesinde devam filmlerinin çekilmesi kaçınılmaz olmuş ve ilk filmden sonra dört tane daha Son Durak filmi çekilmiştir. 

Sonuç olarak izlenmesi gereken filmlerden biridir. İzlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

Final Destination (2000) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum :