Justice League - Adalet Birliği [2017]

DC Sinematik evreni de vizyona giren her yeni film ile birlikte genişlemeye devam ediyor. En büyük rakibi olan Marvel Sinematik evrenine göre henüz apalama dönemini yaşayan DC maalesef şu aşamada Marvel'e rakip olabilecekmiş gibi görünmüyor.

Batman, Flash, Wonder Woman, Aquaman ve Cyborg gibi DC Comics'in en gözde kahramanlarını bir araya getiren filmin konusu kısaca şu şekilde: Superman'in ölümünün ardından Dünya çok daha büyük bir tehlikeyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Zira yaklaşık beş bin yıl önce tüm tanrıların bir araya gelmesi ile durdurulabilen Steppenwolf bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Durumun farkında olan Bruce Wayne nam-ı diğer Batman, Dünya'yı kurtarmak için özel yeteneklerden oluşan bir takım kurmak zorunda kalacaktır. Batman, Wonder Woman, Aquaman, Flash ve Cyborg'dan oluşan ekip Dünya'yı kurtmak için yeterli olamayınca, imkansız denenmek zorunda kalacaktır. 

Aquaman, Cyborg ve Flash ( gerçi Flash'ın dizisi olsa da ) gibi karakterleri tam olarak sinema severlere tanıtmadan böyle bir filme dahil etmek ve sonrasında filmin girişinde doğrudan aksiyona girmek belki de bu filmin en büyük eksisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira kısa zamanda yaşanan olaylar ardı ardına sıralanmakta sonrasında da tüm DC filmlerinde olduğu gibi devasa bir final aksiyonu yaşanmaktadır. Bir yerden sonra sırf aksiyon izlemenin beni çok sıktığını belirtmek isterim. Ki aksiyon sahnelerinde kullanılan görsel efektlerde basite kaçıldığı ve bu sahnelerin çok göz yorduğu da düşünüldüğünde filmin sınıfta kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer taraftan süper kahraman filmlerini benzerlerinden ayıran başlıca unsur kesinlikle baş kötü karakterdir. Ancak bu filmin baş kötüsü Steppenwolf, inandırıcılıktan uzak yapısı ile bu görevi tam olarak yerine getiremiyor. 

Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Jason Momoa, Jeremy Irons ve J.K. Simmons gibi önemli isimlerden oluşan oyuncu kadrosu dahi filmi kurtarmaya yetmemiştir. 

Sonuç olarak boş vakitte izlenebilir. Ancak izlenmediğinde de herhangi bir kaybınızın olacağını düşünmüyorum. Tercih sizin.



Justice League: Adalet Birligi (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder