The Gunman [2015]


Afrika kıtasının doğal zenginlikleri ve büyük para babası şirketlerin bu doğal kaynaklara sahip olabilmek için oynadığı oyunlar üzerine inşa edilmiş olan "The Gunman" filminde yönetmen koltuğunda Pierre Morel oturmakta. 

Filmin hikayesi 2006 yılında başlamaktadır. Jim Terrier ( Sean Penn ), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde faaliyet göstermekte olan sivil toplum örgütlerinden birinde, koruma ekibinde çalışan bir paralı askerdir. Jim Terrier, bu koruma görevinin dışında, şirketi tarafından verilen gizli işleri de yürütmektedir. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin madencilik bakanı, uluslararası şirketlerin işlerine sekte vurmaya çalışınca, hedef haline gelir. Jim Terrier ve ekibi, bakanı öldürür. Bu suikast sonrasında Jim Terrier, kıtayı terk etmek zorunda kalır. Aradan sekiz yıl geçer ve Jim Terrier, yaptıklarının kefaletini ödemek için Kongo'ya geri döner. Burada yoksullara yardım etmeye başlayan Jim, geçmişinin peşini bırakmadığını acı bir şekilde öğrenecektir. Zira öldürülmeye çalışılan Jim, bu cinayet girişiminden kurtularak, peşinde kimlerin olduğunu öğrenmek için Londra'dan Barcelona'ya oradan da Cebelitarık'a uzanan büyük bir maceranın içine atılmak zorunda kalacaktır.

Filmin, genel olarak ( sürprizden uzak olsa da ) iyi bir hikaye üzerine inşa edilmiş olduğunu ve var olan aksiyon sahnelerinin iyi kurgulandığını ve gerçekçi olduğunu belirtmek isterim. Diğer yandan Sean Penn ve Javier Bardem'in karizmasının ve sağlam oyunculuklarının filmi bir kaç adım ileri taşıdığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak tüm bu söylediğim olumlu şeylere rağmen filmde bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorsunuz. Ki bu eksikliklerin başında hiç şüphesiz tempo düşüklüğü gelmektedir. Aksiyon sahneleri iyi olsa da filmin genel temposu çok düşüktür ve bu durum da izleyicinin sıkılmasına neden olmaktadır. Diğer yandan entrika-gerilim temeli üzerine inşa edilmiş olsa da filmin gerilimi de yeterli değildir düşüncesindeyim. İyi diyaloglar ve tempolu bir kurgu ile çok daha iyi bir  film olabilecekken, biraz oldubittiye getirilmiştir düşüncesi bende ağır basmaktadır. 

Sonuç olarak boş zamanda izlenebilir bir film olduğunu düşünüyorum. Fazla beklentiye girmediğinizde zevk alacağınızı düşünüyorum.



The Gunman (2015) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder