Death Proof - Ölüm Geçirmez [2007]


Farklı tarzı ile sinema sektörünün en ilginç kişilerinden biri olan Quentin Tarantino'nun "Death Proof - Ölüm Geçirmez" filminde Dublör Mike'ın ( Kurt Russell ) iki farklı macerasına tanıklık ediyoruz.

Dublör Mike, görsel efektlerin çok da gelişmediği zamanlarda, tehlikeli araba sahnelerinde "Ölüm Geçirmez" arabası ile dublörlük yapmış olan bir insandır. Dublörlüğünün yanında Mike, hedefine aldığı kızları arabası ile öldüren bir seri katildir. İşte Mike'ın ilk hikayesinde Austin Texas'ta bir barda karşılaştığı güzel bir DJ ve onun arkadaşları ile olan macerasını izliyoruz. İkinci macera ise Tennessee'de geçmekte. Bu sefer Mike'ın hedefinde kendisi gibi dublörlük yapmakta olan kızlar var. Ancak ikinci macera Mike için hiç de kolay olmayacak gibi.

Quentin Tarantino'nun Robert Rodriguez ( Robert Rodriguez Planet Terror/Dehşet Gezegeni filmini çekmiştir bu proje kapsamında ) ile birlikte Grindhouse projesi adı altında çektikleri iki filmden biri olan "Death Proof - Ölüm Geçirmez" filmi Quentin Tarantino'nun hayranı olduğunu belirttiği 1970'li yılların istismar sinemasının izinden giden bir film. 

Filmdeki ilk hikayenin 70'li yılların klasik olmuş "manyak katil" filmlerindeki pek çok klişeyi ( gençlerin kısa kaçamakları, kapalı mekanlar, ıssız ve karanlık yollar, gençlerin sınır tanımaz eğlenceleri vb.) bünyesinde barındırıyor olması belki de bunun en büyük kanıtı diyebilirim. Diğer taraftan ikinci hikaye ile birlikte film biraz daha renkleniyor. Yine bünyesinde pek çok klişeyi barındırsa da ilk izlediğimiz hikayenin havası pek yakalanamamış durumda. Ancak yine de ikinci hikayenin aksiyon olarak daha iyi olduğunu belirtmek isterim. 

Filmle ilgili söyleyebileceğim olumsuz şeylerin başında, filmin temposunun çok düşük olduğu gelmektedir. İyi diyaloglarına rağmen temponun düşüklüğü nedeniyle belki de Tarantino'nun en kötü filmidir dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.


Sonuç olarak Quentin Tarantino hayranlarının filmi beğeneceğini düşünüyorum. Ancak Quentin Tarantino tarzını sevmiyorsanız bu film sizlere çok sıkıcı gelecektir. İzleyip izlememek size kalmış durumda.

Not: İstismar Sineması: Oyunculuk ve görsel ögelerin abartılarak reklamının yapıldığı, tamamen ticari kaygıyla yapılmış gittiğinizde hayal kırıklığına uğradığınız filmlerdir.

Death Proof (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder