The Flash 2.Sezon Değerlendirmesi


İyisiyle kötüsüyle 23 bölümden oluşan Flash'ın ikinci sezonunu da bitirmiş olduk.

Peki bu sezonda neler yaşandı; kısaca anlatayım. Sonrasında sezonla ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşayım.

İlk sezonun finalinde, Zıt Flash'ı yenerken Central City üzerinde açılmış olan kara delik güçlükle kapatılmıştır. Ancak açılmış olan bu kara delik, paralel evrenlerin varlığını ortaya çıkarmıştır. Bu kara delik olayından sonra Central City'de, Barry ve arkadaşlarının adına Dünya-2 dedikleri, paralel dünyaya açılan solucan delikleri ortaya çıkmıştır. Solucan deliklerinden ise Dünya-2'nin meta-insanları Central City'e gelmeye başlamış ve bu meta-insanlar her zamanki gibi Flash'ı öldürmeye çalışmaktadırlar. Barry ve arkadaşları bir yandan bu meta-insanları durdurmaya çalışırken diğer yandan da solucan deliklerini kapatmanın yollarını aramaktadırlar. Dünya-2'den gelen meta-insanlar, Flash için yeni bir tehlikenin de habercisi olmuşlardır: Zoom. Dünya-2'nin hızcısı olan Zoom, Flash'ın güçlerini de alarak tüm dünyaların en hızlı ve en güçlü insanı olmanın hesaplarını yapmaktadır. Zoom ile olan savaşında Barry'e en büyük yardımı, yine ekip arkadaşları verecektir. Ancak ekibe Dünya-2'de kızı Zoom tarafından kaçırılmış olan  Dr. Harrison Wells ve Dünya-2'nin Flash'ı olan ancak güçleri Zoom tarafından alınmış Jay Garrick katılacaktır. Her iki dünyanın da güçleri Zoom'a karşı birleşmiş durumdadır. 

İkinci sezonun hikayesi, kısaca yukarıdaki gibidir. Ancak bu ana hikayenin altında pek çok alt hikayeyi de barından ikinci sezon, ilk sezona göre ayaklarını çok daha sağlam bir şekilde yere basmaktadır. Alt hikayede Cisco'nun güçlerinin zamanla artmasını, Joe ve yeni tanıştığı öz oğlu Wally'nin ilişkisini, Dünya-2'den gelen Dr. Harrison Wells ve kızı arasındaki çalkantılı ilişkiyi, Jay Garrick ve Caitlin arasında gelişen aşkı izliyoruz. Ancak bu alt hikayelerin ana konu ile olan bağlantısı gayet başarılı bir şekilde sağlanmıştır düşüncesindeyim. İlk sezonu adeta karizması ile sırtlayan usta oyuncu Tom Cavanagh tarafından canlandırılan Dr. Harrison Wells'in yeniden maceraya dahil edilmesi de çok zekice kurgulanmıştır. 

Süper kahraman hikayelerinin olmazsa olmazı olan kötü karakterin, bu sezon çok daha karizmatik olduğunu belirtmek isterim. Zoom'un sezona damga vurduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sezonun yarısına kadar Zoom'un kim olduğu ile ilgili izleyicinin merakını üst seviyelerde tutan dizi, Zoom'un kimliğinin ortaya çıkması ile birlikte farklı bir aşamaya geçmektedir. 

Bir iki bölümün Dünya-2'de geçtiğini ve bu bölümlerin çok eğlenceli olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Aynı karakterleri farklı bir hayat yaşarken izlemek gerçekten diziye çok farklı bir hava katmıştır. 

İkinci sezonla ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey ise sezon finali ile ilgilidir. Zira sezon finalinin biraz sönük kaldığını, sezonun diğer bölümlerinden heyecan seviyesi olarak düşük olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca Zoom'un alt edilmesinin de biraz oldubittiye getirildiği söylenebilir. 

Sonuç olarak gayet başarılı bir sezonu geride bıraktığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Uzun soluklu izleyecek bir şeyler arıyorsanız The Flash'ı şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada dizinin üçüncü sezon onayını aldığı ve üçüncü sezonun 27 Eylül 2016'da başlayacağı müjdesini de vermek isterim. 


Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder