The Grey - Gri Kurt [2012]


Vahşi doğada hayatta kalma hikayelerinin anlatıldığı filmlere ayrı bir ilgi duyarım. Hele bir de hikaye dondurucu soğukta geçiyorsa ve işin içine kurt veya ayı gibi son derece akıllı hayvanlar dahil oluyorsa değmeyin keyfime. Bu bakımdan başrollerinde Liam Neeson'ın oynadığı "The Grey - Gri Kurt" filmi tam da benim tarif ettiğim filmlerden biri. 

Gelelim filmin konusuna. Ottway ( Liam Neeson ), Alaska'da bir petrol şirketinde çalışmakta olan, intihara meyilli bir güvenlik görevlisidir. O'nun görevi sahada çalışmakta olan şirket çalışanlarını vahşi hayvanlara karşı korumaktır. Günün birinde Ottway, bir grup çalışanla birlikte uçakla başka bir bölgeye gitmek zorunda kalır. Ancak bu uçak yolculuğu büyük bir felaketle sonuçlanır. Uçak düşer. Kazadan Ottway ile birlikte beş altı kişi sağ kurtulmuştur. Kazadan sağ kurtulanlar dondurucu soğukla ve vahşi doğa ile baş başa kalmıştır. Ortam zaten hayatta kalmak için yeterince zorluyken, grubun etrafını kısa zamanda vahşi kurtlar çevirmiştir. Vahşi doğanın en akıllı avcılarından olan kurtlardan kurtulmak hiç de kolay olmayacaktır. 

Liam Neeson ismini duyunca sağlam bir aksiyon filmi izleme beklentisi içindeyseniz, daha baştan söylemek isterim ki film sizin aksiyon beklentilerinizi karşılamayacaktır. Ancak garanti edebilirim ki film size mükemmel bir gerilim yaşatacaktır. Ki filmin başarısı da bence burada yatmaktadır. Stüdyo yerine gerçek mekanlarda çekilen film, sırtını görsel efektlere dayamadan, bu gerçekçi yapısı ile izleyiciyi kendisine bağlamayı başarıyor. Filmde izlediğiniz kar, rüzgar, ağaçlar, orman hepsi gerçek. Bu durum da izleyicinin gerilimini üst seviyeye çıkarıyor. Filmin genelinin gece karanlığında geçmesi tercihi de filmin gerilimini yükselten etmenlerin başında geliyor düşüncesindeyim. 

Sıra kurtlara gelince film, günümüz teknolojisinin nimetlerinden yararlanıyor. Son derece iyi tasarlanmış kurtlar, filmin gerilimine çok yakışıyor. Burada da kurtları sürekli olarak göstermek yerine, gerilimi arttırmak adına, karanlıkta siluetlerini göstermek, geceleri ulumalarını ekrana yansıtmak fikri de son derece yerinde bir tercih olarak karşımıza çıkıyor. 

Filmle ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey ise finalle ilgili. Sürprizbozan vermemek adına çok detaya giremesem de filmin finalinin, böyle bir filmi göre biraz sönük kaldığını düşünüyorum. Ancak okuduğum pek çok sinema sitesinde izleyicilerin, genel olarak filmin finalini beğendiğini de belirtmek isterim.  

Sonuç olarak sağlam gerilimi ile izlenmeyi hak eden bir film olduğunu düşünüyorum. İzleyin pişman olmazsınız.




The Grey (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder